Како омекшати путер без дугог чекања

ГС
Foto: Илустрација

Иако је за омекшавање путера потребно да неко вријеме буде ван фрижидера и на собној температури, уз помоћ неколико различитих метода можете избјећи дуго чекање.

Резање на коцкице, ваљање оклагијом или рендање уштедиће вам вријеме за припрему жељених јела, преноси портал Кликс.

Често нам је за припрему различитих посластица и пецива потребан омекшан, али не у потпуности отопљен путер. Међутим, да би добио такву конзистенцију, потребно је да више времена буде изван фрижидера.

Уколико немате довољно времена или сте га заборавили извадити на собну температуру на вријеме, постоји неколико начина уз помоћ којих може брзо омекшати.

Резање на коцкице и миксање

Резање на коцкице је једна од најизводљивијих и најбржих метода. Ножем или стругачем уситните количину потребну за ваш рецепт. Што је више изложен зраку, брже постаје собне температуре.

Прије него што додате остале састојке, препоручује се кориштење електричног миксера при великој брзини око 20 секунди како бисте добили потпуно омекшан путер.

Ваљање оклагијом

 

Још једна ефикасна метода јесте ваљање оклагијом. Након што сте своје комаде маслаца прекрили папиром за печење или пластичном фолијом, помакните га и спљоштите оклагијом.

Ова метода је посебно ефикасна када је ријеч о прављењу лиснатог тијеста.

Умјесто да потпуно промијени температуру у односу на чврсту структуру док је стајао у фрижидеру, приликом прављења лиснатог тијеста и ваљањем оклагијом путер постепено омекшава.

Ова метода омогућава не само да омекша, већ и да постане податнији.

Рендање

Ова испробана техника је једноставна: Употријебите ренде и највећи отвор на да бисте нарезали путер на мање комаде. Једина ствар на коју треба обратити пажњу при омекшавању

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана