Честе грешке код спремања хране

ГС
Foto: Илустрација

Кулинарство је умјетност, а један погрешан потез може да поквари било које јело, чак и у ресторанима са Мишелиновим звјездицама. Није важно да ли сте искусни кувар или сами кувате код куће, сви у кувању могу да погријеше.

Ово су типичне грешке које правимо приликом кувања неких намирница, објашњава куварица Елиза Крос за " Bright side".

1. Тијесто за пицу

Најбољи начин да развучете тијесто је рукама. На тај начин га чините меканим. Када тијесто за пицу развијате оклагијом, оно ће се слабије дизати када га будете пекли.

2. Печена пилетина

Печена пилетина може да се осуши током спремања. Да бисте то избјегли, покушајте да не отварате врата рерне током печења. Сваки пут кад то учините, рерна губи топлину, вријеме спремања се продужава, а пилетина због тога постаје пресушена. Такође, пазите да се јело "одмори" 30 до 40 минута.

3. Млади кромпир

Млади кромпир садржи пуно гвожђа, магнезијума, витамина Ц и Б6. Да бисте сачували сва корисна својства, кромпир скувајте и пеците заједно с кором јер садржи велик број витамина и минерала.

4. Пилетина

Љубитељи здраве исхране саветују уклањање коже пилетине прије кувања. То је зато што кожа садржи пуно масноћа. Како би се сачувао укус пилетине, боље је да уклоните кожу непосредно прије него што почнете да једете јело. Када је пилетина кувана, упија дио масноће с коже, што чини месо сочнијим и ароматичнијим.

5. Броколи

100 g броколија испуниће ваше тијело потребном дозом витамина Ц. Међутим, тај витамин се уништава у кипућој води и поврће губи своју хранљиву вриједност. Да се то не би догодило, најбоље је да кувате броколи на пари, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана