Андреј Пејић промијенио пол

Агенције
Андреј Пејић промијенио пол

Андреј Пејић (22) пробио се на модну сцену 2011. године, када је привукао велику пажњу као мушки модел који је носио женску гардеробу на модним ревијама славних креатора као што су Марк Џејкобс и Жан Пол Готје.

Сада се андрогени модел српског поријекла коначно одлучио на корак о којем је сањао од дјетињства и подвргао се операцији промјене пола. Сада се представља као Андреја и нада се да ће њена прича помоћи онима који су у сличној ситуацију, преноси Љепота и здравље.

"Желим да подијелим своју причу са свијетом јер мислим да имам друштвену одговорност", каже Андреја за "Пеопле" и додаје: "Одувијек сам сањала да сам дјевојка. Једно од мојих најранијих сјећања је да се вртим у маминој сукњи попут балерине."

Андреја прича да је, када се с породицом преселила у Аустралију, у својој деветој години, покушавала да се дружи с дјечацима и да учествује у мушким спортовима. Међутим, тада је морала да крије свој прави идентитет, али све се промијенило када је као 13-годишњак у Мелбурну открила да постоји рјешење за то.

"Отишла сам у библиотеку и укуцала "промјена пола" у "Гуглу" и мој живот се промијенио. Интернет ми је показао да постоје медицински термини које описују моја осјећања. Тада сам схватила да је то оно што треба да урадим."

Андреја каже да је одувијек знала да ће моћи да се ослони на своју породицу: "Када сам рекла својој мајци, баки и свом брату, они су ми пружили велику подршку."

У 17. години Андреја је открила једна модна агенција, а манекенску каријеру видјела је као прилику да стекне финансијску стабилност. Уживала је радећи као андрогени модел, али се и даље није осјећала удобно у својој кожи. Зато је почела да с докторима разговара о операцији.

"Била сам срећна што је тај тренутак дошао. Опоравак је трајао три мјесеца. Сваки дан је као ново откриће. Осјећам се удобније него икада", закључује она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана