Северина узнемирава патријарха Порфирија? “Тачно је да су се чули”

Г.С.
Северина узнемирава патријарха Порфирија? “Тачно је да су се чули”

Након што се у медијима појавила прича да пјевачица Северина мјесецима наводно узнемирава патријарха Порфирија шаљући му увредљиве и пријетеће поруке на мобилни телефон и да ју је српски патријарх пријавио хрватском Државном тужилаштву, огласила се Северинина адвокатица.

“Тачно је да су патријарх Порфирије и Северина контактирали и чули се. Међутим, она нема никаквих сазнања о томе да је против ње покренут поступак и кривичној пријави и њој је информација из српских медија прва вијест. Није испитана, а питање је како то да српски медији први преносе информацију из ДОРХ-а, да ту информацију немају ни хрватски медији него преносе медије из Србије. Треба поставити питање патријарху Порфирију да ли је поднио кривичну пријаву и тек ћемо након тога моћи да се изјаснимо”, рекла је за “Јутарњи лист” Јасминка Билош, једна од Северининих адвокатица.

Наиме, у понедјељак су београдски медији објавили да је наводно узнемиравање СМС порукама почело недуго након што је Порфирије изабран за поглавара у фебруару, а он је реаговао прије три недјеље зато што је Северина почела да га зове након што је престао да одговара на поруке.

“Дан, два послије именовања за поглавара почеле су да стижу поруке. У њима Северина патријарха Порфирија ословљава са попе ('Попе, попе, дружиш се са кримосима') и пише све и свашта, користећи такав ријечник који нормалан човјек не може да замисли. Порфирије у почетку није реаговао, али је онда узнемиравање постало готово свакодневно, а било је и позива “, каже један од саговорника из Загреба, тврди Курир.

Читав случај је схваћен врло озбиљно према наводима медија, не само зато што се ради о поглавару Српске православне цркве већ и зато што је садржај порука које је Северина слала такав да ту има пуно елемената пријетње, истичу.

Јутарњи лист наводи да су послали упит тужилаштву о наводној пријави и истрази, као и да чекају одговор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана