Партнери у браку често се угоје заједно: Како да то избјегнете?

ГС
Партнери у браку често се угоје заједно: Како да то избјегнете?

Умјесто да се навикавате да сједите код куће и гледате филмове и спавате, унесите више активности

Велики број људи се увјерио да када ступе у брак и почну да живе заједно са партнером, заједно почну и да добијају килограме. Неке од навика које могу објаснити зашто долази до тога погледајте у наставку текста.

Немате намјеру ни мотив да се одржавате у форми

Шта да урадите: Немојте се водити тиме да ако сте нашли вољену особу више не морате да бринете о себи. Уз кућне обавезе не губите довољно калорија, иако вам дјелују напорно. Заједно се учланите у теретану или идите на базен и неколико сати недјељно будите физички активни.

Више кувате

Шта да радите: Добро је да кувате, али се потрудите да то буду три здрава оброка, а не испробавање свакаквих јела. Такође, потрудите се да се не наједете од дегустирања док јело кувате.

Узимате примјер јаче половине

Шта да радите: Мушкарцима је потребна већа количина хране, али када једете заједно немојте се трудити да се изједначавате и да једете исто колико и он. Једите полако, жваћите темељно и једите из мањег тањира.

Пијете више алкохола

Шта да радите: Ако раније нисте имали навику да попијете чашу вина сами, сада када живите са партнером много је лакше да се чешће опустите уз неколико чаша… Припазите јер је алкохол калоричан, па чешће бирајте безалкохолна пића, преноси црнобело.рс.

Водите пензионерски живот

Шта да радите: Умјесто да се навикавате да сједите код куће и гледате филмове и спавате, унесите више активности и бирајте да излазите да прошетате, возите бицикл и слично.

Једете остатке оброка свог дјетета

Шта да радите: Умјесто да поједете остатак оброка који је ваше дијете одбило, а који је био спремљен за њега, ставите га на страну за касније или га баците, преносе Vijesti25.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана