"Мука ме, сине, натерала": Српска пјевачица открила зашто је престала да пјева

Агенције
Foto: Принтскрин

Једна од познатијих пјевачица на простору бивше Југославије, осамдедсетих година, била је Мирјана Петричевић, познатија под умјетничким именом Мира Косовка.

Давне 1999. године отишла је у Аустралију због смрти њене мајке, коју су убили албански екстремисти. Због финансијских проблема који су задесили њу и чланове њене породице морала је да пјева за мале паре.

- Мука ме, сине, натерала да одем. Сви моји су избегли из Ђаковице, нико нема пара, нико те не пита како ти је... Када су ме позвали људи из Аустралије и питали за колико новца ћу отићи да радим, рекла сам им: "Колико дате." Кад немаш пара, и сто марака је много. Отишла сам и остала тамо - рекла је својевремено Мира.

Међутим, Миру је задесила још једна породична трагедија. Њој је преминуо брат близанац, због чега је престала да је бави музиком, пише Пулс Онлајн,

- Више нисам могла да певам, није ми било ни до чега. Смрт брата ме је потпуно уништила. И данас осећам велику празнину. Увек је волео да ме види насмејану и лепу, звао ме је "Мој црни лабуде"... После његове смрти била сам емотивно убијена, мислила сам да ће ми бити лакше уз алкохол - навела је пјевачица.

- Сви ми знамо и сви знате да сам имала јаке трагедије у фамилији и од 2007. сам почела да престајем, а онда сам 2009. скроз престала да се бавим тим послом тамо а и овде. Немам дефиницију зашто али у неку руку је срце пукло али се ипак држим - испричала је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана