Јужни ветар: Проблеми, сукоби и интимне приче

Agencije
Јужни ветар: Проблеми, сукоби и интимне приче

“Јужни ветар” наставља да “дува” истим интензитетом. Нових десет епизода, које се настављају на филм рекордне гледаности, почињу да се емитују у недјељу на на Првом програму РТС-а.

 

Након четири епизоде, које су биле састављене од сцена из филма, од недјеље почиње емитовање премијерних десет епизода, које су снимане независно од филма. Епизоде ће бити приказиване недјељом од 20.05 часова.

Према ријечима редитеља Милоша Аврамовића, снимање серије је за екипу филма било напорно, али су ипак уживали у стварању нових прича.

- У новој сезони имаћемо десет епизода, што је за нас била велика ствар, јер смо могли сад у серији да прескочимо објашњавање ликова и да се фокусирамо на неке њихове интимне приче, проблеме и сукобе и да се тиме бавимо десет сати - рекао је Милош Аврамовић.

Редитељ је на недавном представљању серије захвалио глумачкој екипи, а посебно глумцима из иностранства Христу Шопову и Паскалу Еспозиту.

Милош Биковић је истакао да су покушали да лик Мараша, којег он тумачи, прикажу у другачијем свјетлу.

- Он сам покушава себе да сагледа у новом светлу и да не буде то што је био. Покушава да се промени. Колико ће му то поћи за руком и како то изгледа, пратимо у тих десет епизода - навео је Биковић.

Додао је да су се потрудили да Марашев унутарњи набој ставе у први план.

- То је био паметан избор редитеља и аутора сценарија и због тога ће прича бити додатно узбудљива - додао је Биковић.

Филмска критичарка РТС-а Сандра Перовић је истакла да је јавни сервис препознао све адуте “Јужног ветра” и да је новим серијским пројектом РТС заокружио свој разнолик драмски и домаћи серијски програм и освјежио и подмладио гледалачки аудиторијум.

- Уз ону стару, одану добили смо и неку нову публику - навела је Перовићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана