Exit добио понуду да се пресели у Грчку

ГС
Exit добио понуду да се пресели у Грчку

Након што је одржавање Exitа помјерено, највећи српски фестивал добио је понуду да се овог љета пресели у Грчку. Уколико пристану, у Солуну ће у августу организовати тродневни музички догађај.

И ранијих година преговарало се са Грцима који су позивали организаторе Еxita да и код њих покрену нови фестивал. Био би то догађај по узору на Sea Star у Хрватској и Sea Dance у Црној Гори, или као Echowaves фестивал који је недавно Exit окренуо на плажи у Анаклији, љетовалишту на Црном мору.

– Грци хоће пошто пото да спасу овогодишњу туристичку сезону, а притом рачунају на госте из Србије – прича саговорник за Ноизз близак организаторима.

Додаје да су тамошњи хотелијери већ радили детаљне економске процене утицаја једног фестивала какав јеExit.

– Бројке су им јасне и сва истраживања показују да би добит за локални туризам био милионски и то већ у првих неколико година. Практично једини камен спотицања је тај што Грци хоће баш да им дође Еxit, са тим именом и имиџом какав има у свијету, али им организатори одавде за сада поручују да је то бренд резервисан за Србију – додаје он.

Како се сазнаје, у преговоре је укључен као спонзор и једна од водећих грчких компанија, која гарантује своје учешће у случају доласка Еxitа на њихово тржиште.

– Чак и локалне власти на Халкидикију заинтересоване су да се цијелог љета одигравају програми које би дневно током јула могло да посјети 2.000, а током августа и до 5.000 људи дневно – наводи извор и додаје да би као врхунац сезоне био тродневни фестивал у Солуну крајем августа за око 20.000 људи дневно у старом бродоградилишту, отвореном простору који иначе може да прими више од 50.000 људи.

Шта би то значило за одржавање Еxitа у Новоме Саду?

Како је премијерка Ана Брнабић најавила на основу попуштана пандемије, даће препоруку да фестивал може да се одржи у Србији, али тек у августу. То организаторима Еxita оставља три опције. Најприје, да прихвате предлог Владе и фестивал закажу за август на Петроварадину, као и до сада. Друга могућност је да се Еxita одржи и у Србији и у Грчкој, а трећи сценарио би била селидба Еxit у Солун, бар за ову годину.

У Еxitу нису хтјели да коментаришу ова сазнања о селидби у Грчку и поручују да су они фокусирани на вијест да је Кризни штаб процијенио да ће фестивал ипак моћи да се одржи у августу на познатој локацији.

– Еxit је био и остао један од водећих брендова наше земље. Под условом да здравствена ситуација то дозволи, спремни смо да наставимо да организујемо и развијамо фестивал у Србији, макар то овог љета било и са драстично мањим капацитетом и само публиком из региона – поручују из Еxitа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана