Ево шта је била инспирација познатој серији „Очајне домаћице“

Г.С.
Ево шта је била инспирација познатој серији „Очајне домаћице“

„Очајне домаћице“, популарна серија креатора Марка Черија, доминирала је телевизијским екранима у раним 2000-им.

Черијева комична драмска серија почела је да се приказује 2004. године, а посљедња, осма сезона, изашла је 2012. године.

Серија прати четири домаћице, Сузан Мејер (Тери Хачер), Линет Скаво (Фелисити Хафман), Бри ван де Камп (Марша Крос) и Габријела Солис (Ева Лонгорија), које су са својим породицама живјеле у фиктивној улици Вистерија Лејн. У првој сезони домаћице су покушавале да ријеше мистерију неочекиваног самоубиства своје пријатељице Мери Елис Јанг, док су у другој сезони истраживале мистериозне нове комшије.

Свака сезона имала је своју причу, а касније сезоне имале су све луђу и невјероватнију радњу, попут шесте сезоне у којој се мањи авион срушио на Вистерија Лејн. Међутим, оно што многи обожаваоци знају јесте да је серија инспирисана стварним догађајем.

Према порталу Колајдер, творац серије Марк Чери добио је идеју за сценарио након што је са својом мајком погледао снимак једног суђења из 2001. године.

Чери је у интервјуу за Њујорк тајмс рекао како је с мајком гледао суђење Андреи Јејтс, која је патила од постпорођајне депресије и психозе, те је утопила своје петоро дјеце. Черија је шокирала реакција његове мајке на цио случај, па је одлучио да напише сценарио за серију о домаћицама.

„Окренуо сам се према њој и рекао јој: 'Боже, можеш ли да замислиш колико је та жена морала да буде очајна да је наудила сопственој дјеци?' Моја мајка је извадила цигарету из уста и рекла ми: 'Осјећала сам се тако'„, открио је Чери, те додао да га је шокирао мајчин одговор.

„Морате да разумијете да сам на своју маму одувијек гледао као на савршену жену и мајку, жену која је сањала о томе да буде домаћица. То је оно што је жељела и то је био њен живот. Било је шокантно сазнати да је имала тренутке у којима је била очајна када смо сестре и ја били мала дјеца, а мој отац завршавао факултет у Оклахоми. Она је била сама код куће с троје дјеце узраста од пет, четири и три године. Били смо пуни енергије, а она је почела да губи разум. Почела је да ми прича те приче. Схватио сам да, ако је моја мајка имала овакве тренутке, онда их је имала свака жена из предграђа. Тако сам добио идеју да почнем да пишем о четири домаћице“, објаснио је творац серије.

Черијева мајка рекла је да су „Очајне домаћице“ сличније стварности него већина серија, те да на хумористичан начин приказују проблеме из стварног живота.

„Ова серија је љубавно писмо свим женама које имају проблеме и које дају све од себе како би биле добре домаћице“, рекао је Чери.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана