Цијели “Lexington бенд” има корону, заразили се на концерту

ГС
Цијели “Lexington бенд” има корону, заразили се на концерту

Цијели “Lexington банд” заразио се корона вирусом.

Прво је на ковид-19 био позитиван пјевач Бојан Васковић, који је прележао корону у првом таласу епидемије, а потом су се заразили и остали чланови - сви у једном дану!

Гитариста бенда, Милош Вуксановић, вјерује да је група “закачила” вирус на концерту који су 17. јуна одржали у Новом Пазару, који је тренутно једно од највећих жаришта вируса.

“Бојан је добио корону на почетку пандемије, па је вероватно стекао имунитет. Тад је био у изолацији и није се виђао ни са ким, али ето, сада је вирус стигао и све нас”, испричао је за лист “Информер” гитариста бенда.

Гитариста Милош Вуксановић, басиста Драгољуб Стевић, бубњар Дејан Костић и клавијатуриста Дарко Јовановић провели су двије недјеље у кућној изолацији, а Милош прича како је све кренуло.

“Одмах после концерта добио сам високу температуру. По природи сам хипохондар, па сам отишао да се тестирам и резултат је био позитиван на ковид. Срећа моја да сам брзо сазнао да сам заражен, тако да сам се одмах изоловао”.

И остали су се одмах, након што су Милошу стигли резултати, тестирали.

“Врло је могуће да смо се сви заразили у Новом Пазару. Иако је концерт био на отвореном, после свирке смо се фоткали са фановима. Видели смо се и са неким пријатељима... Све је то било довољно да се заразимо. Човек баш мора да буде опрезан, ако хоће да избегне вирус”, рекао је музичар.

Нико од њих није имао озбиљније симптоме.

“Осим болова у грлу, стомаку и високе температуре, нисмо осећали друге текобе. Неки од нас су изгубили чуло укуса и мириса. Срећом, сви смо брзо отишли у кућну изолацију, тако да нисмо заразу ширили даље. Лечили смо се тако што смо узимали много витамина Ц и Д, селен и цинк. Све то нам је доста помогло”, прича он.

Гитариста је апеловао на људе да се јаве у ковид болницу чим осјете прве симптоме.

“Поента је да људи на време рагују и да, чим добију температуру, иду на тестирање. Ако то не ураде, вирус ће им се спустити на плућа, па све постаје компликованије. Мој савет свима је да не скидају маску. Ми смо народ који се стално грли и љуби и зато је најбоље да будемо стално заштићени”, каже он.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана