Посна Баунти торта: Најљепши спој кокоса и чоколаде у омиљеном слаткишу

ГС
Foto: Илустрација

Ово је најлакши рецепт за посну баунти торту коју ће обожавити сви, а супер је рјешење и за славску трпезу.

Баунти је популарна чоколадица, а ако волите да је једете онда предлажемо да направите торту истог укуса. Пошто је почео Божићни пост, ми вам доносимо рецепт за посну баунти торту која се прави без печења.

Подлога је од плазме, а фли са кокосом се прелива чоколадном глазуром. Овој савршеној посластици нико неће одољети, а одлична је и као послужење за славу. А ако волите спој кокоса и чоколаде, испробајте другачији рецепт за баунти колач.

Састојци:

За подлогу:

200 г посног плазма кекса

120 г маргарина

1 кашика какаоа

За кокос фил:

2,5 шоље млијека

2 шоље кокоса

1/2 шоље шећера

1/2 шоље гриза

1 кашичица екстракта ванилије

3 кашике маргарина

За глазуру:

150 г посне чоколаде

4 кашика уља

Рецепт за посну баунти торту са чоколадом и кокосом:

Плазма кекс добро изблендирајте, па додајте истопљени маргарин и какао и лијепо сједините. Затим утисните у калуп и ставите у фрижидер на пола сата. У шерпи помијешајте млијеко и шећер и кувајте док не крене да ври, а затим додајте гриз и мијешајте док се смјеса не згусне.

На крају додајте кокос, маргарин и ванилију и мијешајте док се сви састојци за фил добро не сједине. Сипајте преко подлоге од кекса и поравнајте. Затим ставите у фрижидер на сат времена. За то вријеме истопите чоколаду са уљем и прелијте преко. Вратите на још 10 минута да се стегне, пише Ствар укуса.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана