Тесла плаћа 1,5 милона долара за мањи капацитет батерије

Тањуг
Foto: Тањуг

ВАШИНГТОН - Америчка компанија Тесла је пристала да плати 1,5 милиона долара за рјешавање потраживања након што је једно од ажурирања софтвера компаније бежичним путем привремено ограничило максимални капацитет пуњења батерије и распон у 1.743 Модела С.

Предложено поравнање покрива адвокатске таксе и трошкове, а власницима возила ће бити плаћено по 625 долара за смањене перформансе батерије.

Као дио споразума, Тесла такође мора да обезбеди дијагностику и обавештења у вези с батеријама власницима својих електричних аутомобила под гаранцијом кад год је потребна поправка батерија.

Према документима достављеним Окружном суду САД у Сан Франциску, а до којих је дошао ЦНБЦ, према предложеном поравнању Тесла би уплатио 1,5 милиона долара у фонд кроз који би се власницима возила платило због смањених перформанси возила које су настале услед смањења батерије, а такође би покривао и адвокатске таксе и трошкове тужилаца.

Према поднесцима, ажурирање софтвера утицало је на 1.743 власника Тесла Модела С,а у мају 2019. компанија се такође суочила са негативним публицитетом након што се једно од њених возила Модел С запалило у Хонгконгу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана