Потребни волонтери за вакцинацију: Плаћају преко 700 евра и све трошкове

ГС
Потребни волонтери за вакцинацију: Плаћају преко 700 евра и све трошкове

Научници траже волонтере за нови експеримент у новом истраживању вакцине против вируса корона - и платиће учесницима.

На веб сајту испитивања, истраживачи су објаснили да је сврха ове студије тестирање нове вакцине против Ковид 19 код здравих добровољаца.

" Ова студија ће нам омогућити да видмо да ли се здрави људи могу заштитити од ЦОВИД-19 са овом новом вакцином под називом ChAdOk1 nCoV-19. Такође ће нам дати драгоцјене информације о безбједносним аспектима вакцине и њеној способности да ствара добре имунолошке одговоре на вирус" написали су истраживачи на сајту истраживања.

" То ћемо учинити тако што ћемо насумично распоредити учеснике да приме вакцину за ЦОВИД-19 или контролну ињекцију, поред тога што ћемо урадити крвне претраге и прикупити информације о било каквим симптомима који се појаве послије вакцинације."

Тестирање ће трајати шест мјесеци, а за то вријеме добровољци ће морати да посјете клинику 4-12 пута, у зависности од групе у којој се налазе.

 " Током ове студије регрутујемо укупно 1112 добровољаца, од којих ће 561 бити вакцинисано вакцином ChAdOk1 nCoV-19, а 551 ће бити вакцинисано контролном вакцином. Волонтери неће знати у којој се групи налазе."  објаснили су истраживачи.

(АТВ)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана