Ново оружје на тржишту: Русија продаје радиолокациону станицу

ГС
Ново оружје на тржишту: Русија продаје радиолокациону станицу

Највећи руски специјални извозник наоружања “Рособоронекспорт” (улази у састав Ростеха) понудиће међународном тржишту нову радиолокациону станицу.

Она може да открије хиперзвучне циљеве који лете брзином до 8.000 километара на час на удаљености до 450 километара и достижу 200 километара у висину, саопштено је из прес-службе компаније.

“Свјетском тржишту је понуђена најновија радарска станица која ефикасно открива широк спектар савремених и перспективних ваздушних објеката, укључујући хиперзвучне циљеве. Приликом стварања извозне варијанте радарске станице, узет је у обзир растуćи значај средстава противваздухопловне одбране у безбједности држава, као и потребе иностраних купаца у повеćању извиђачких могуćности делова и јединица ПВО”, објаснио је генерални директор Рособоронекспорта Александар Михејев, а преноси прес-служба.

Он је још нагласио да је увјерен да ће у данашњим условима и при очигледним перспективама хиперзвучне технологије радарска станица 59Х6-ТЕ заузети лидерску позицију у оквиру свог тржишног сегмента и да ће бити од изузетне важности за земље које свој ПВО систем заснивају на глобалним тенденцијама развоја средстава ваздушног напада, преноси Спутњик.

“Рачунамо да ће нова радарска станица бити веома тражена од стране земаља азијско-пацифичког региона, Блиског истока и сјеверне Африке”, додао је Михејев.

Све предности нове радарске станице

Како се наводи, мобилна трокоординантна радарска станица 59Х6-ТЕ направљена је на бази модерних домаћих компоненти с дигиталном обрадом и формирањем сигнала.

Она посједује висок потенцијал и повећани степен заштите од ометања сигнала. Поред хиперзвучних циљева, она такође ефикасно детектује аеродинамичке и балистичке објекте.

У саставу радарске станице је и опрема за препознавање откривених ваздушних објеката у међународним системима за радарско препознавање Мк-ХА и АТС РБС.

Нова радарска станица такође омогуćава мјерење домета, азимута и висине ваздушног објекта.

Способна је да открива циљеве који лете брзином до 8.000 километара на час на удаљености до 450 километара и висини до 200 километара, а након откривања размјењује радарске информације са системима аутоматизованих средстава.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана