Инстаграм тестира AI алатку која верификује године скенирањем лица

ГС
Инстаграм тестира AI алатку која верификује године скенирањем лица

Инстаграм тестира нове методе које ће корисницима омогућити да верификују своје године, а то укључује и АИ алатку екстерне компаније Yоti.

Апликација одређује колико је корисник стар скенирањем његовог лица.

Званично, корисник мора да има бар 13 година како би могао да креира Инстаграм налог, међутим компанија већ годинама не намеће ово правило. До 2019. године није се трудила да од корисника тражи ни годину рођења, нити да верификује ту информацију.

Ипак, након бројних притисака и примедби од стране експерата за сигурност деце, Инстаграм је представио више функција за верификовање старости, као и методе да раздвоји млађе кориснике од одраслих.

Yоti је позната компанија када је у питању онлајн систем верификовања старости и личних докумената, а коришћење технологије ове компаније је верификовано од стране регулационих тела у бројним земљама. Алатке користе различите сигнале лица како би се одредиле приближне године корисника.

Систем компање Yоti може да се испроба и на вебу (компања истиче да не задржава никакве податке које корисник подели), заједно са стопама прецизности и другим параметрима.

Остаје да се види како ће се систем компаније Yоти уклопити у Инстаграм, као и да ли је алатка довољно безбедна за сврхе у које ће се користити.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана