Батерија на телефону вам се брзо празни - Ово су главни разлози

ГС
Батерија на телефону вам се брзо празни - Ово су главни разлози

Неријетко се дешава да се батерија на мобилном телефону брзо празни, због чега је неопходно обратити пажњу на три разлога.

1. Јако освјетљење екрана

Јако освјетљење екрана је један од најочигледнијих узрока брзог пражњења батерије. Дакле, да би вам батерија дуже потрајала, требало би да смањите освјетљење екрана, а помоћи ће и ако одаберете тамни (штедљиви) начин рада.

Такође можете подесити освјетљење свог телефона тако да се прилагоди вањском свјетлу. То ће му омогућити да потамни у окружењима са слабим освјетљењем и посвијетли у окружењима с пуно свјетла.

2. Позадинске апликације

Позадинске апликације у суштини функционишу чак и када их активно не користите. Неке од њих су ВПН, антивирус апликације, апликације за здравље и календар. Те апликације надзиру или контролишу одређене аспекте вашег телефона без ваше интервенције, што, иако је згодно, значајно троши вашу батерију, пише Make yse of.

Такође, вјероватно вам није потребан велик број ових апликација које раде константно у позадини. У подешавањима свог уређаја можете пронаћи опцију оптимизовања батерије која ће, ако је активирана, затворити све непотребне позадинске апликације. Захваљујући тој опцији, батерија би могла да вам потраје знатно дуже.

3. Стално сте онлајн

Ако су вам стално укључени мобилни подаци или WiFi, то ће сигурно утицати и на трајање батерије јер ћете стално примати обавјештења, позадинска ажурирања и још много тога када вам то није неопходно. Када идете на спавање, пожељно је да искључите WiFi и мобилне податке, а можете да одаберете и начин рада у авиону (airplane mode).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана