Џими Батлер руши стереотипе о хип-хопу у кошарци

b92
Foto: instagram

Звезда Мајами Хита Џими Батлер окушаће се, као и многе његове колеге, у музици. Међутим, док се већина кошаркаша бави хип-хопом, Батлер ће снимити кантри албум.

Батлер је одавно познат према афинитету према том музичком жанру, који је заправо амерички фолк, а сада припрема лични наступ.

"Не могу да побјегнем од тога, колико год се трудио. Ја сам кантри у сржи", рекао је кошаркаш Миамија мислећи првенствено на своје "сељачко" одрастање у Тексасу, али и на музички укус који је развио сасвим случајно док је био на универзитету.

"Заиста волим кантри музику. Заправо, баш радим на кантри албуму и у понедељак идемо у Нешвил на један дан да напишемо још неколико пјесама", најавио је Батлер, који је познат по томе што суиграче у свлачионици малтретира пуштањем такве музике.

А све је почело као шала на универзитету Маркет.

"На мојој посљедњој години сви су у свлачионици слушали музику на слушалицама које тада још нису биле бежичне, имале су дебелу жицу и биле неподношљиво гласне. Нико их није стављао на главу па се могло чути све шта су слушали – Лил Вејн, Јанг Џизи, Виз Калифа", присјетио се Батлер.

Нико се није обазирао на његове притужбе да им слушалице служе као звучници, па их је за освету одлучио провоцирати.

"Гуглао сам која је нај кантри песма која постоји. Избацило ми је три, а прва коју сам видео била је "Дон'т Таке тхе Гирл" Тима Мекгруа, па сам је скинуо. Пре следеће утакмице тако сам ставио слушалице и распалио".

Баш као што је очекивао, саиграчима се нимало нису свидели звукови који су долазили из Батлерових слушалица, али сасвим неочекивано, њему јесу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана