У Раднику изненађени одласком шефа стручног штаба: Нисмо знали за пријетње смрћу

Дарко Пашагић
У Раднику изненађени одласком шефа стручног штаба: Нисмо знали за пријетње смрћу

БИЈЕЉИНА - Предсједник Радника Предраг Перковић, као и остали чланови Управног одбора бијељинског премијерлигаша, затечени су одлуком шефа стручног штаба Славка Петровића да оде са кормила семберског клуба.

Искусни стручњак напустио је Бијељину, а као главни разлог за одлазак је навео све учесталије пријетње, у којима се чак спомињало и да ће бити убијен.

- Истина је да је Петровић имао несугласица са појединцима који су користили атлетску стазу, али нисмо знали да је добијао поруке у којима му је пријећено чак и смрћу. Са свим је упознат и МУП Бијељина - нагласио је Перковић.

Први човјек Бијељинаца је казао да је сарадња са Петровићем била више него коректна.

- Ријеч је о веома вриједном човјеку и стручњаку, који је максимално посвећен свом послу. На стадиону је практично био од раног јутра до вечери. Истина је да резултати нису били на нивоу очекиваних, али је јасно да је клуб у односу на прошлу сезону знатно играчки слабији, тако да Петровић не може бити једини кривац за то што се налазимо на незахвалном десетом мјесту, односно у зони испадања. Вјерујем да ће се веома брзо сазнати ко стоји иза пријетњи, а Петровићу желимо све најбоље у наставку каријере - рекао је Перковић.

И капитен Радника, искусни Велибор Ђурић,  затечен је одлуком Петровића, са којим је имао добру сарадњу.

- Сви смо изненађени његовом одлуком, али је јасно да је био под великим притиском. Био је веома предан свом послу и, као и остали саиграчи, с њим сам имао више него коректну сарадњу. Од срца му желим све најбоље, уз наду да ће се наћи они који су пријетили Петровићу и за то бити адекватно кажњени - казао је Ђурић.

Иако се већ помиње да би Петровића на клупи могао наслиједити досадашњи шеф омладинске школе Срђан Бајић, предсједник Бијељинаца је истакао да је о томе још рано говорити.

- Оно што је сигурно, екипу ће у недјељу на гостовању у Широком Бријегу водити Петровићев помоћник Јово Борковић. Управни одбор клуба ће се састати данас или сутра и разговараћемо о цјелокупној ситуацији, али и о избору новог тренера. Жеља нам је да доведемо провјерено име, које је добро упознато са ситуацијом у Премијер лиги - нагласио је Перковић.

Олимпик

Иако је тек отишао са кормила Бијељинаца, изгледа да је Славко Петровић одмах пронашао нови ангажман. Он би требало да сједне на клупу Олимпика, који се баш као и Радник бори за опстанак. Управа “вукова” са “Отоке” разријешила је дужности Есада Селимовића и у преговорима је са Петровићем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана