Преминуо Ненад Гавриловић прослављени фудбалер и тренер Борца

Г.С.
Преминуо Ненад Гавриловић прослављени фудбалер и тренер Борца

БАЊАЛУКА - Тужна вијест за све љубитеље фудбала у региону. Прослављени фудбалер и тренер бањалучког Борца Ненад Гавриловић преминуо је у 74. години.

Гавриловић је готово 50 година био уз свој клуб. У Борац је дошао 1960. године а дебитовао је за Бањалучане 25. јуна 1966. године у утакмици у Пули против  Истре. Био је члан генерације која је 1970. вратила клуб у Прву лигу Југославије, потом и играо финале Купа Југославије 1974. против Хајдука..

Након завршетка играчке посветио се тренерској каријери. Остаће упамћен као помоћник Хусније Фазлића 1988. године, када је Борац освојио Куп Југославије побједом над Црвеном звездом. Са јуниорском екипом “Борца” освојио је првенство БиХ 1983. Био је помочник и Драгану Вукши у генерацији која је освојила титулу шампиона Републике Српске. Био је тренер и у клубовима  Омладинац Бања Лука, Врбас Бања Лука, Крила Крајине и  Гомионица.

У акцији Глас Српске одржаној 2006. године, некадашњи тренери, играчи и људи изабрали су „Идеалну једанаесторицу” Борца и међу њима је био Гавриловић.

Године 2014, у Трофејној сали на Градском стадиону у Бањој Луци, организован је његов испраћај у пензију, након што је пуних 48 година провео у вољеном клубу као играч и тренер.

Мјесто и вријеме сахране биће накнадно објављени, преноси Српскаинфо

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана