Марко Гобељић, фудбалер Црвене звезде, за “Глас Српске”: Шутирамо 20 пута, а кажу да се бранимо

Милан Зубовић
Марко Гобељић, фудбалер Црвене звезде, за “Глас Српске”: Шутирамо 20 пута, а кажу да се бранимо

Београд - Фудбалски душебрижници приговарају да Црвена звезда игра доста дефанзивно на европској сцени док десни бек “црвено-бијелих” Марко Гобељић уопште не дијели то мишљење, већ је истакао да се његова екипа воли надигравати са противницима.

Његова форма била је у паду посљедњих седмица, као и неколицини његових саиграча, да би у побједи против Олимпијакоса био међу најбољим појединцима београдског тима. Контролисао је ситуацију уз десну аут линију и противници се нису наиграли покрај њега, док је имао доста успјешних излета у напад чиме је показао да се враћа у препознатљиву форму. То је посебно било видљиво у другом полувремену поменутог меча када је Звезда из добре игре постигла три гола и дошла до побједе.

- Игра у другом полувремену је она какву тренер тражи од нас. Волимо да имамо лопту у ногама и нападамо, иако се у јавности створила слика да се бранимо на свакој утакмици. Против Грка смо имали око 20 шутева ка голу што говори о томе како смо одиграли. Даћемо све од себе да и у наредним утакмицама прикажемо такве партије - изјавио је Гобељић за “Глас Српске”.

Током првог полувремена поменутог меча “црвено-бијели” нису били посебно растрчани што се драстично промијенило у других 45 минута када су сви домаћи играчи били много одлучнији.

- Ушли смо опрезно у утакмицу и нисмо одмах наметнули своју игру. На  полувремену смо причали у свлачионици, подстакли једни друге да у  другом делу игре изађемо и дамо свој максимум. Искључење њиховог играча помогло нам је да преузмемо потпуну иницијативу на мечу и уз нашу добру  игру успели смо да преокренемо и заслужено победимо - рекао је Гобељић.

Пут до преокрета отворио им је члан грчког тима Јасин Бензија који је искључен у 58. минуту након другог жутог картона да би само четири минута касније Звезда дошла до изједначења.

- Црвени картон нам је омогућио да лакше успоставимо доминацију на средини терена, али бисмо и без њега кренули у тоталну иницијативу. Играли смо на домаћем терену пред нашим навијачима и победа у овом мечу била је од огромног значаја за све играче и чланове клуба - нагласио је Гобељић.

Звезда је одиграла осму утакмицу у групној фази Лиге шампиона и први пут била у улози фаворита што није пореметило њене играче да то оправдају на терену.

- Током последњих неколико сезона као тим смо показали како се ни у једном моменту не предајемо и колико јак карактер имамо. Гол нас јесте шокирао, јер је дошао из случајне акције и до тог момента смо се одлично бранили. Ипак, одиграли смо феноменално друго полувреме и преокрет је дошао као резултат наше добре игре - казао је Гобељић који је прошле сезоне био стријелац једног гола за Звезду у Лиги шампиона и то на “Маракани” против ПСЖ-а чији гол је чувао Ђанлуиђи Буфон.

Звезда је тренутно друга на табели групе Б са три бода иза Бајерна који има шест, а испред Тотенхема и Олимпијакоса који имају по један. О освајању друге или треће позиције на табели десни бек Београђана није желио ништа да говори, а мисли су усмјерене ка мечу са клубом из којег је прије двије године стигао међу “црвено-бијеле”.

- Не размишљамо о позицији на табели. Наше мисли су сада усмерене ка утакмици са Напретком у недељу. Идемо меч по меч, а о томе ћемо размишљати када дође време за такве замисли - закључио је Гобељић.

Напредак нови тест

Фудбалери Партизана и Црвене звезде, након европских подвига, предстојећег викенда настављају такмичење у Суперлиги Србије. У Хумску долази Вождовац, а првак путује у Крушевац на мегдан Напретку. Распоред, субота: Чукарички - Јавор (18), Мачва - Раднички (18), Рад - Пролетер (18), Радник - ТСЦ (18). Недјеља: Инђија - Младост (15), Напредак - Црвена звезда (16), Партизан - Вождовац (18). Војводина - Спартак (играно у петак). Пласман: ТСЦ 24 бода, Црвена звезда 24, Партизан 23, Војводина 22, Чукарички 22, Раднички 16, Вождовац 14, Спартак 12, Напредак 11, Пролетер 11, Јавор 9, Младост 9, Радник 8, Инђија 7, Рад 6, Мачва 3.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана