Иванић ријешио дерби, Звезда побјегла на плус 12

ГС
Иванић ријешио дерби, Звезда побјегла на плус 12

БЕОГРАД - Фудбалери Црвене звезде савладали су вечерас Партизан са 1:0 (0:0) у дербију 30. кола Суперлиге, укупно 164. вјечитом дербију.

Једини гол постигао је Мирко Иванић у 58. минуту, главом послије сјајног центаршута из корнера Гелора Канге.

Звезда води на табели са 86 бодова, чак 12 више од другопласираног Партизана, осам кола пре краја првенства.

У првом полувремену вјечитог дербија, у таласима су нападали и били бољи и једни и други.

Првих двадесетак минута је припало Партизану, када је имао добар покушај Такума Асано, када је лопта закачила Милоша Дегенека и отишла поред саме стативе у корнер.

Потом је највећу прилику за Звезду у првих 45 минута имао Вељко Николић, када му је Владимир Стојковић одбранио ударац под пречку.

Финиш поново припада Партизану, када су за минут имали двије одличне прилике - прво је Филип Холендер погодио пречку, а нешто касније младом Немањи Јовићу брани ударац Милан Борјан.

Почетак другог дијела утакмице је припао домаћину, који стиже до предности у 58. минуту. Гелор Канга је извео корнер, а највише скаче Мирко Иванић и голман Владимир Стојковић је савладан за вођство Звезде.

Након гола Звезде, растрзана и нервозна игра, тако да је тек у 89. минуту Партизан преко Сејдубе Суме запријетио, али је Борјан сјајно сачувао свој гол, што је уједно било и посљедње занимљиво у овој утакмици.

Снијег је данас помјерио двије утакмице овог 30. кола, и то у Горњем Милановцу између Металца и Јавора, односно у Чајетини, гдје су требали да играју Златибор и Инђија, а ова два сусрета ће бити одиграна сутра.

У осталим мечевима, Радник из Сурдулице је у гостима савладао Бачку у Бачкој Паланци са 2:0, головима Николе Богдановског и ауто-голом Марка Стојановића.

Рад је на свом терену истим резултатом славио против Војводине погоцима искусног Андрије Калуђеровића, док је крушевачки Напредак славио у Нишу против Радничког са 2:1. Ален Мелуновић и искусни Саша Марјановић су донијели вриједну побједу гостима, док је Ненад Гаврић био стријелац гола за Раднички.

Суперлига Србије, 30. коло - уторак:

Мачва-Младост           0:2
Нови Пазар-ТСЦ        2:1
Пролетер-Чукарички  0:1
Спартак-Вождовац    3:0
Бачка-Радник             0:2
Металац-Јавор одгођено због снијега
Рад-Војводина           2:0
Раднички-Напредак  1:2
Златибор-Инђија одгођено због снијега
Црвена звезда-Партизан 1:0

Црвена звезда је прва на табели са 86 бодова, слиједи Партизан са 74, Чукарички има 61, Војводина 60, Радник 48, Спартак 47, ТСЦ 45, Пролетер /НС/ 42, Младост 39, Раднички и Металац по 38, Вождовац 37, Нови Пазар 36, Јавор 34, Рад 33, Напредак 32, Инђија 29, Златибор и Мачва по 21 и Бачка 16 бодова.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана