Ел Фарду Бен: Никад нисам хтио да одем из Звезде

Агенције
Ел Фарду Бен: Никад нисам хтио да одем из Звезде

Београд - Ране из дербија Црвена звезда је залијечила побједом против Вождовца (3:1), а у главној улози био је “отписани” Ел Фарду Бен.

Прошле године кључни играч Владана Милојевића био је на прагу одласка, али је трансфер у Ал Вахду пропао у посљедњем моменту. Због тога није ни регистрован за наступе у Лиги шампиона, што му је нарочито тешко пало, па је послије тријумфа на “крову” ријешио да се обрати јавности путем “Инстаграма”.

- Свијет фудбала је окрутан, разумијем зашто неки играчи одустану када имају огроман таленат, морате да имате менталног гладијатора. Срећан сам што сам се вратио такмичењу, иако сам још увијек бијесан што нисам регистрован за Лигу шампиона. Показао сам да сам им и даље потребан и да сам дио историје овог клуба, који ме је поштовао. Хвала вам, “делије”, на непрестаном храбрењу, упркос поразу у дербију, ви сте најбољи навијачи на свијету. И хвала тренеру који је увијек вјеровао у мене - написао је Бен.

Један од навијача потом је упутио коментар репрезентативцу Коморских острва, базирајући се на томе да је због новца желио да напусти Звезду.

- Пријатељу мој, ко ти је рекао да сам желио да напустим клуб? Као прво, нисам желио да одем, а као друго, нисам тражио више новца. Прихватио сам шта су ми понудили. Ко ме познаје, зна да не играм због новца, да ми је он најбитнији, не бих био у Звезди. Имао сам много понуда, али сам их одбио. Уколико одем одавде, то неће бити због мене, то ће бити одлука клуба и поштоваћу је - написао је Бен.

Да су се ствари развиле како су замислили челници “црвено-бијелих”, он би сада играо у Емиратима, а на рачуну клуба била два милиона евра, што је прилично мала сума за квалитете и реноме офанзивца који је у Београд дошао из Олимпијакоса. 

Побједу у дербију Партизан је “овјерио” у Ивањици (2:0), уз два гола Лазара Марковића. Утакмица ће остати упамћена и по детаљу из 86. минута када је у игру за екипу Јавора ушао Никола Милошевић, син тренера Партизана Саве Милошевића.

Високи нападач чак је имао прилику да постигне погодак, али није успио. По завршетку меча забиљежена је фотографија која ће, без сумње, обићи не само Србију, већ и цијели свијет.

Не виђа се баш често да отац и син буду актери једне утакмице. Суперлига, пласман: ТСЦ 21. Ц. звезда (-1) 21, Партизан (-1) 20, Војводина 19...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана