Ђорђевић: Сви су криви за ово, ја на првом месту

Tanjug
Ђорђевић: Сви су криви за ово, ја на првом месту

Селектор кошаркаша Србије Александар Ђорђевић, послије пораза од Аргентине у четвртфиналу Свјетског првенства, рекао је да је тим подбацио у најважнијој утакмици на турниру.

"Много се неких ствари издешавало које су утицале на све ово. Пробали смо да се вратимо у трећој четвртини, али опет нисмо добро отворили последњу деоницу. Они су апсолутно заслужено славили, константно су држали утакмицу под контролом", рекао је Ђорђевић на конференцији за медије.

Он је истакао да су Аргентинци били на висини задатка, посебно бековска линија.

"Они су апсолутно заслужено славили, константно су држали утакмицу под контролом. Пре свега због њихових бекова, док је Вилдоза са клупе унео додатну енергију и сигурност, уз Кампаца који је потпуно доминирао утакмицом. Имали су решења у шуту, продору, пику, ситуацијама један на један. Специјална утакмица за њега. Уз Лапровитолу и Сколу држао је контролу утакмице".

Потом се осврнуо на игру свог тима.

"Много пута нестрпљиво, много грешака у ситуацијама које су морале да се одиграју мирније... Да градимо акцију за шут или додавање. Слушавши Немању Бјелицу на конференцији за медије, схватам да је у њему постојала велика доза притиска. Сви смо мислили да то не постоји, да смо јака група момака која може да издржи све то. И даље мислим да јесмо. Ови момци су радили много добро од поцетка све што смо зацртали".

Ђорђевић је говорио и о притисаку који је тим.

"Била је еуфорија у земљи, сви су причали како ћемо победити и освојити. То некада не помаже. Напротив. Знам са каквим су се притиском момци носили. Неки играчи осете притисак, неки не. Када видите једног Бјелицу, да играча с толико искуства осети такав притисак и пресију, када исприца све тако јавно... Мени се отворе очи. Не треба Бјелица да се осећа кривим, он је велики спортиста. Он је велики играч. Сви су криви за ово, ја на првом месту. Ми као група знамо да изађемо из овога и то је једини циљ".

Кошаркашима Србији сијледи борба за пласман од 5. до 8. мјеста.

"Тешко је, имамо још две утакмице, морамо да подигнемо главу. И даље верујем да ми можемо. Видећемо како це се друге утакмице одвијати, решити. Да видимо против кога ћемо играти јер то пето место може одлучи ко це на Олимпијске игре, што је изузетно важно. У овом тренутку морамо сви да анализирамо ситуацију и кренемо кроз тренинг да се дигнемо. Имаћемо дан више за одмор, који ће нам бити јако важан. Ова утакмица се није завршила добро по нас", рекао је Ђорђевић.

Ђорђевић је рекао и да је његов тим играо са доста нервозе, а да се овакве утакмице добијају миром и сталоженим ставом.

"На почетку смо много грешили. Одбрана није била добра, примили смо преко 90 поена. Аргентинци су ушли у добар шутерски ритам, ми смо их остављали саме, ту нису прошла наша преузимања по аутоматизму. Пробијали су нас до коша и то су грешке које смо скупо плати. У трећој четвртини смо одиграли добро, у посљедњој чак били ту негде, али када екипа уђе у такав ритам какав су они ушли, с великом дозом креативности и разигравања. Играју њихову карактеристичну кошарку, па те тројке које смо примили у посљедњим секундама... Није било лако. Неке нападачке одлуке су биле исхитрене, погрешне. То је ствар читања ситуације".

Селектор Србије захвалио и Василију Мицићу за пожртвованост и храброст у тешким моментима, послије чега је послао искрено саучешће његовој породици.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана