Сити на Енфилду побједио једанпут за 38 година; Пеп: Не занима ме

Агенције
Сити на Енфилду побједио једанпут за 38 година; Пеп: Не занима ме

МАНЧЕСТЕР, ЛИВЕРПУЛ - Менаџер Манчестер ситија Пеп Гвардиола није забринут због малих шанси које његов тим добија да побједи Ливерпул.

Ако Ливерпул успије данас (17.30) да на Енфилду савлада Манчестер Сити отићи ће на девет бодова предности и већ средином новембра бити близу титуле, прве послије скоро 30 година чекања

Сити долази на Енфилд где ће гостовати Ливерпулу у 12. колу Премијер лиге, у недељу од 17.30.

Разлог малих шанси које актуелни шампион добија је статистика, која каже да је Сити на Енфилду побједио једном од 1981. године.

"Што се тиче статистике ја у њу не верујем много. Океј је статистика, али ја размишљам о томе шта је потребно да урадимо како бисмо побједили", рекао је Гвардиола.

Једна побједа "грађана" у последњих 38 година дошла је 2003. када су славили резултатом 2:1.

Истим резултатом Сити је изашао као побједник у најскоријем међусобном дуелу, када је савладао Ливерпул на Етихаду у мечу у којем је Џон Стоунс лопту извадио са гол-линије, сачувао три бода и малтене донио титулу својој екипи.

Са друге стране, Јирген Клоп је имао шта да поручи Гвардиоли.

"Не размишљам о Ситију из претходних сезона већ о Ситију који игра данас. Карактер тог тима и менаџера је добар, поседују завидне квалитете са техничке стране и веома су брзи", истакао је Клоп.

Утакмица је на програму од 17.30.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана