Избор десет најбољих спортиста РС: Скраћена листа кандидата

Душан Репија
Избор десет најбољих спортиста РС: Скраћена листа кандидата

Бањалука - Стручни жири Избора десет најбољих спортиста Републике Српске на својој првој сједници усвојио је и дјелимично скратио листу кандидата које су предложили струковни савези за акцију "Гласа Српске".

Манифестација ове године слави велики јубилеј, 60. издање, а предсједник жирија је прослављени српски рукометни голман Дејан Перић. Он из оправданих разлога није био присутан, док су остали чланови жирија, прослављена бањалучка кошаркашица и некадашња репрезентативка Југославије Слађана Голић, представник Министарства за породицу, омладину и спорт РС Ненад Рађевић, уредник спортске редакције Радио-телевизије Републике Српске Драган Новаковић и уредник спортске редакције "Гласа Српске" Милан Зубовић, разматрали пристигле приједлоге.

- Усвојили смо план рада и верификовали приједлоге спортских савеза који су послали своје дописе. Имали смо тежак задатак да вреднујемо сва остварења која су наши спортисти постигли у овој години и биће нам веома тешко да изаберемо десет најбољих, а потом прогласимо најбољег. Помно смо разматрали све резултате спортиста и већ сада листу скратили за неколико имена - изјавио је Новаковић.

Такође, расправљало се и о осталим наградама које ће 18. децембра бити додијељене у Банском двору.

- Осим спортиста, жеља нам је да наградимо и остале спортске раднике који су својим несебичним ангажовањем у овој, али и током свих претходних година заслужили да њихов труд буде награђен - истакла је Голићева.

Ипак, сви савези нису се одазвали акцији "Гласа", који ће ове године по 23. пут изабати спортисту године у Републици Српској, док су се прије тога бирали најбољи спортисти Босанске Крајине.

- Штета је што поједини савези нису предложили своје кандидате, па смо остали помало осиромашени за њихове учинке. Вјерујем да ће се догодине укључити у акцију - казао је Рађевић.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик прихватио је да буде предсједник Организационог одбора 60. јубиларног Избора десет најбољих спортиста РС. Сљедећа сједница жирија одржаће се 4. децембра, а посљедња, трећа, на сам дан Избора, када ће жири изабрати најбољег спортисту Српске. Читаоци "Гласа Српске" могу да гласају СМС порукама и глас дају свом фавориту.

Остала признања

Осим десет најбољих спортиста Српске, биће додијељена и признања и то: повеља за изузетан спортски подухват године, три плакете за изузетан допринос у афирмацији и унапређењу спорта, плакета за дугогодишњи допринос развоју спорта, три плакете за амбасадоре спорта Републике Српске, плакета за изузетне резултате у спорту за инвалиде, плакета за допринос, развој и унапређење специјалних и паралелних веза Републике Србије и Републике Српске у области спорта, те "Златно перо - Лимун Папић" најбољем спортском новинару. Министарство породице, омладине и спорта РС прогласиће најперспективније спортисте, док ће РТРС изабрати најбољи спортски догађај године у Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана