Oдбојкашица Ивана Радовић, за "Глас": Не мрзим никога, војвода Ђујић ми је предак

Дејан Кондић
Oдбојкашица Ивана Радовић, за "Глас": Не мрзим никога, војвода Ђујић ми је предак

ГАЦКО - Одбојкашица екипе Гацка Ивана Радовић, иначе репрезентативка БиХ нашла се на мети федералних медија због објаве на друштвеним мрежама. Спорно им је што се сликала са шубаром, подигнута три прста и поруком исписаном на ћирилици у којој се помиње Момчило Ђујић.

Репрезентативни примач сервиса у шоку је након свега.

У разговору за "Глас Српске" истиче да је све отишло предалеко и додаје да јој је четнички војвода предак, те да је поносна на то, као и своје поријекло. Такође наглашава да је добила и велику подршку од колегиница уз националног тима, али и других клубова.

Посебно су јој засметали поједини наслови, гдје се наводи да "нема ни стида, ни срама", испод којих је било мноштво ружних и вулгарних коментара.

- Ово је први и посљедњи пут са се оглашавам на ову тему. Не бих то ни радила да није отишло предалеко, јер се првенство ради о мени и мојој породици, која трпи невјероватан линч од стране медија и људи. Играм за репрезентацију БиХ од своје четрнаесте године, гдје сам прошла све селекције од пионирки до сениорки. Никад нисам имала ниједан проблем, што могу да потврде и саиграчице и савез. Увијек сам била на располагању селектору и тренерима, без икаквог интереса. Играла сам у Брчком шест година, гдје живе сва три народа, имам много пријатеља различите вјероисповјести и никад нисам била неко ко шири мржњу на било који начин, а поготово не на националној основи. Иначе, војвода Ђујић ми је стварно предак и са њим сам се поистовјетила прије свега као са Православним свестеником који је био жесток непријатељ фашизма. Истицањем поменуте фотографије ни на који начин нисам хтјела да повриједим осјећања, вјерска, национална и свака друга, дозвољавајући да сви о војводи имају и праве своју истину и суд. Увијек сам вољела своје а поштовала туђе. Мислим да ове теме треба да оставимо иза нас, да не ширимо мржњу и да волимо спорт - у даху је истакла Радовић и додала:

- Добијала сам доста негативних коментара и породица и ја, гдје су писали најгоре могуће ствари и гдје су долазиле свакакве пријетње. Доста људи ми је пружило подршку и стало уз мене, чак и пријатељи друге националисти, којима желим да се захвалим овом приликом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана