Дан фудбала ФС Републике Српске и Спортског журнала: Листе скраћене на по три имена

Милан Зубовић
Дан фудбала ФС Републике Српске и Спортског журнала: Листе скраћене на по три имена

Бањалука - Завршна манифестација Дан фудбала Републике Српске биће одржана 29. јануара, када ће по седми пут у организацији ФС РС и дневног листа "Спортски журнал" из Београда бити изабрани најбољи појединци који су обиљежили ову годину.

Стручни жири скратио је листе са пет на три имена у свим категоријама, па су у конкуренцији за најбољег играча и награду која ниси име легендарног Велимира Сомболца остали Александар Вукотић (Крупа), Огњен Јаћимовић (Рудар Приједор) и Велибор Ђурић (Радник). За титулу "Срђан Качар" за најперспективнијег играча конкуришу Владан Даниловић (Борац, Бањалука), Јован Владимир Павловић (Жељезничар Спорт тим, Бањалука) и Бесим Шербечић (Радник). Најбољи тренер добиће награду "Илија Миљуш", а он ће бити изабран између Слободана Старчевића (Крупа), Младена Жижовића (Радник) и Златка Јелисавца (Рудар Приједор). Титулу "прве пиштаљке" Српске понијеће један од тројице судија: Лука Билбија (Приједор), Рајко Ђорђић (Бијељина) или Славољуб Гогић (Источно Сарајево). За најбољег фудбалског радника и награду "Илија Пантелић" конкуришу Младен Крстајић, Мурвет Барјактаревић и Вукашин Ђаковић. Поред ових пет редовних, биће уручена и посебна признања, награда за животно дјело "Милан Јелић" и посебно признање за подухват и остварене резултате "Миљан Миљанић".

- Акција Фудбалског савеза и "Спортског журнала" настављена је и ове године, па се полако приближавамо првом јубилеју. Предузели смо кораке да све то подигнемо на виши ниво него што је то било прошле године и вјерујем да ћемо успјети у томе јер смо почели на вријеме да радимо. Вјерујем у стручност жирија који ће изабрати најбоље појединце за годину која је на измаку и да неће бити грешке као што је није било ни до сада. Сви они који су протеклих година добили неко од признања апсолутно су га заслужили јер су на свом пољу дјеловања направили вриједан резултат. Неки су пронијели славу Републике Српске, а неки ће то тек да учине - изјавио је предсједник Фудбалског савеза Републике Српске Миле Ковачевић.

Посљедњи награђени

Награде су прошле године понијели Марко Обрадовић (Радник - играч), Бојан Марковић (Жељезничар Спорт тим - најперспективнији), Слобода Старчевић (Крупа - тренер), Милорад Лале (фудбалски радник), Зоран Грбић (судија), Ђорђе Вучинић ("Милан Јелић"), Драган Џајић и Предраг Мијатовић ("Миљан Миљанић").

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана