Колико ћете платити сладолед, кафу и освјежење у Сплиту?

Г.С.
Колико ћете платити сладолед, кафу и освјежење у Сплиту?

СПЛИТ - Вријеме је љета и високих температура. Туристи већ хрле ка Јадранској обали па и у Сплит, а многи ће освјежење потражити у самом средишту града, на Риви.

Када је ријеч о кафи њу ће у кафићу на Риви платити два евра док је она већа кафа са млијеком 2,30 евра. ЛимунадА или освјежавајући сок од наранџе коштају четири евра, пише Н1.

Исто толико кошта точено пиво од 0,3 литара док за оно од пола литре морате издвојти пет и по евра. Уколико сте љубитељ црвеног вина за боцу од 0,75 литара требате издвојити од 45-50 евра.

За љубитеље сладоледа кугла овог освјежења кошта два евра, док цијена може ићи и горе. У кафићу се нуде и различити сладолед купови који коштају од 10 евра и више у зависности који изаберете.

Храна

Ако сте огладнили и волите једноставност, пица је класични избор те ће вас ово задовољство коштати од 2,4 евра за комад маргарите која је најјефтинија, а већа порција износи 18,60 евра док су остале пице од 2,7 евра по комаду односно, 21,30 евра за већу порцију.

За рибље плате у конобама потребно је платити 50 евра и више док су остала рибља јела од 20 евра и више. 

Ово је прва туристичка сезона да је у Хрватској званична валута евро, а грађани БиХ као и до сада могу на продајним мјестима, ресторинанима и кафићима плаћати својим платним картицама.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана