Koliko ćete platiti sladoled, kafu i osvježenje u Splitu?

G.S.
Koliko ćete platiti sladoled, kafu i osvježenje u Splitu?

SPLIT - Vrijeme je ljeta i visokih temperatura. Turisti već hrle ka Jadranskoj obali pa i u Split, a mnogi će osvježenje potražiti u samom središtu grada, na Rivi.

Kada je riječ o kafi nju će u kafiću na Rivi platiti dva evra dok je ona veća kafa sa mlijekom 2,30 evra. LimunadA ili osvježavajući sok od narandže koštaju četiri evra, piše N1.

Isto toliko košta točeno pivo od 0,3 litara dok za ono od pola litre morate izdvojti pet i po evra. Ukoliko ste ljubitelj crvenog vina za bocu od 0,75 litara trebate izdvojiti od 45-50 evra.

Za ljubitelje sladoleda kugla ovog osvježenja košta dva evra, dok cijena može ići i gore. U kafiću se nude i različiti sladoled kupovi koji koštaju od 10 evra i više u zavisnosti koji izaberete.

Hrana

Ako ste ogladnili i volite jednostavnost, pica je klasični izbor te će vas ovo zadovoljstvo koštati od 2,4 evra za komad margarite koja je najjeftinija, a veća porcija iznosi 18,60 evra dok su ostale pice od 2,7 evra po komadu odnosno, 21,30 evra za veću porciju.

Za riblje plate u konobama potrebno je platiti 50 evra i više dok su ostala riblja jela od 20 evra i više. 

Ovo je prva turistička sezona da je u Hrvatskoj zvanična valuta evro, a građani BiH kao i do sada mogu na prodajnim mjestima, restorinanima i kafićima plaćati svojim platnim karticama.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana