Arhitektonsko čudo na morskom dnu - pet zvjezdica pod vodom

GS
Foto: Instagram

Ispod ostrva Rangali, na pet metara ispod površine Maldiva, nalazi se arhitektonsko čudo. Hotel sa pet zvjezdica u kome jedna noć košta 19 hiljada evra.

Arhitektonsko čudo na morskom dnu. Spavaća soba koja podsjeća na akvarijum, sa pogledom na dubine okeana i živi svijet u njemu. U luksuzni kompleks stiže se hidroavionom ili čamcem.

Najskuplja podvodna hotelska soba na svijetu pruža gostima zadivljujući pogled na Indijski okean.

"Maldivi su poznati po nevjerovatno lijepim plažama i kristalno tirkiznoj vodi. Pogled na okean oduzima dah. Ali to je samo polovina ljepote Maldiva. Druga polovina postoji pod vodom. Podvodni ekosistem koji treba pokazati posjetiocima bez ronjenja u moru“, rekao je arhitekta Judži Jamazaki.

Lokalni arhitekta Ahmed Salim udružio se sa njujorškom firmom "Judži Jamazaki“ kako bi dizajnirao projekat "Muraka“, koja je osmišljena da bude luksuzna vila za odmor u ljetovalištu Conrad Maldives na ostrvu.

Cijeli projekat osmislio je Majk Marfi, inženjer i stručnjak za tehnologiju akvarijuma.

Vila je napravljena kao dupleks. Na gornjem spratu, koji je na nivou mora su dnevni boravak, trpezarija, tri spavaće sobe i kuhinja. Na donjem spratu je još jedna spavaća soba koja je pod vodom i sva u staklu, sa pogledom u vode okeana. Okružena je debelim staklom i zidovima od akrila.

"Dizajn enterijera i veliki broj detalja u vili inspirisani su luksuznom avionske kabine. Svaki milimetar enterijera pažljivo je osmišljen, izmjeren, moduliran i ugrađen u prostor“, rekao je Jamazaki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana