Угинуо 22-годишњи теријер који је носио титулу најстаријег пса на свијету

Kliks
Foto: Printscreen

Најстарији пас на свијету, 22-годишња женка Тои Фокс теријера Пеблес, угинула је само пет мјесеци прије свог 23. рођендана.

Гинисова књига рекорда извијестила је да је Пебл угинула природним путем у Јужној Каролини, са својим власницима Бобијем и Јулијом Георги који су били уз њу.
Пас се родио 28. марта 2000. године, а проглашен је најстаријим псом на свијету убрзо након што је ту титулу понијела чивава Тоби Кеит.

Када је ТобиКеит освануо на насловницама, Пеблесови власници схватили су да је њихов љубимац старији од њега.
"Пријатељи и породица почели су нас звати и слати поруке када су видјели причу о 21-годишњем псу који је постигао рекорд", рекла је Јулије која је убрзо затим пријавила свог љубимца као најстаријег.
Власници су такође рекли организацији да су, када су тражили штене, испрва имали намјеру узети већу пасмину. Међутим, након што су угледали Пеблеса, одмах је освојио њихова срца.
Пеблес је убрзо окотила 32 штенца у три различита легла са својим партнером исте расе, Рокијем. Он је преминуо 2017. године, у доби од 16 година.
Власници су објаснили како је њихова љубимица била врло друштвена и велика маза.
"Проводила је дане уживајући у кантри музици. Уживала је у испробавању нове хране, била је мажена, а највише од свега била је вољена", рекли су, па затим додали:
"Пеблес није била само још један пас, имала је карактер. Била је супутница која се догоди једном у животу и била је част имати је као кућног љубимца и члана породице", закључили су.
Будући да је Пеблс "престигла" чиваву ТобијаКеита по старости, он је сада вјероватно поново добио титулу најстаријег пса на свијету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана