Убијена највећа анаконда на свијету (VIDEO)

GS
Foto: Telegram

Такозвану сјеверну зелену анаконду пронашао је холандски биолог и водитељ емисија о природи, Фрик Вонк.

Прије само пет недјеља свијет је сазнао да постоји анаконда која је скоро седам метара дугачка, а призор како крај ње без страха плива холандски биолог Фрик Вонк оставио је гледаоце без ријечи.

Нажалост, спознаја да у природи постоји слободна највећа  змија на свијету била је превише за неке. Тијело анаконде пронађено је у недјељу у ријеци Формосо у руралном подручју Бонита, у јужном Бразилу. Вјерује се како су је убили ловци.

О смрти анаконде огласио се и холандски биолог Фрик Вонк чији снимак пливања је обишао свијет. У тренутку кад је он написао свој пост на друштвеним мрежама, смрт вјероватно једне од највећих, ако не и највеће змије, која тренутно постоји на планети није била службено потврђена, преноси б92.

"Са пуно боли у срцу желим да вас обавијестим да је моћна велика зелена анаконда са којом сам пливао пронађена мртва у ријеци овог викенда... Чуо сам из разних извора да је убијена, иако службени извјештај још нема потврде о узроку смрти. Тако сам тужан и тако љут у исто вријеме. Какав тужан и трагичан губитак. И колико мораш бити болестан да то радиш тако лијепој и јединственој животињи. Ово је тако тужно", навео је он.

A team of scientists has discovered a new species of green anaconda in the Amazon rain forest.

Prof. Freek Vonk has recorded a video of a 26-feet-long green anaconda, believed to be the biggest snake in the world.pic.twitter.com/OpYebSUGAT

— Massimo (@Rainmaker1973) February 21, 2024

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана