У овом граду већина становника има плату 5.700 евра

ГС
Foto: Илустрација

ФРИМОНТ - Новац не купује срећу, али ВолетХаб-ово истраживање је показало да Фримонт има највећи број домаћинстава у САД - чак 80 одсто - са годишњим приходима већим од 75.000 долара или 6.250 долара, односно 5.700 евра, мјесечно.

Фримонт у Калифорнији је најсрећнији град у Сједињеним Државама Или је барем то показало истраживање ВалетХаб-а, веб странице специјализоване за личне финансије.

Већ пету годину заредом сматра најсрећнијим градом у САД.

Овај град једошао на прво мјесто захваљујући студији која је анализирала податке у три главне области: емоционално и физичко благостање становника, приход и запошљавање, и заједница и животна средина - у 182 највећа америчка града, преноси Пункуфер.хр.

Тачније, анализирани су подаци као што су индекс задовољства, просјечна количина сна, бављење спортом, очекивани животни вијек, број развода, стопа незапослености игодишњи приход.

ВалетХаб је открио да су људи у Фримонту изузетно задовољни својим животима, имају ниску стопу депресије и дуг животни вијек. Осим тога, тај град има најнижу стопу развода у земљи.

Занимљиво је напоменути да је Калифорнија најзаступљенија америчка држава на ВалетХаб-овој листи 10 најсрећнијих градова. Поред Фримонта, на листи су још три града у Калифорнији - Сан Хозе на трећем мјесту, Ервајн на петом и Сан Франциско на седмом мјесту.

10 најсрећнијих градова у САД 2024:

1. Фримонт, Калифорнија,

2. Оверланд Парк, Канзас,

3. Сан Хозе, Калифорнија,

4. Медисон, Висконсин,

5. Ервајн, Калифорнија

6. Хонулулу, Хаваји

7. Сан Франциско, Калифорнија

8. Пеарл Сити, Хаваји

9. Колумбија, Мериленд

10. Скотсдејл, Аризона
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана