Oсумњичени за отмицу Mедлин Mекан због сигурности премјештен у посебну ћелију

ГС
Oсумњичени за отмицу Mедлин Mекан због сигурности премјештен у посебну ћелију

Осумњичени у случају Медлин Мекан премјештен је у засебну затворску ћелију ради властите заштите.

Кристијан Б тренутно служи казну због дроге и силовања у затвору у Килу. Државни министар правосуђа Клаус Кристијан Клаусен казао је да се осумњичени сада налази у засебној ћелији због могућег напада других затвореника.

Кристијан Б недавно је поднио захтјев за условно пуштање након што је одлежао двије трећине казне затвора због дроге. Његов адвокат казао је да се у затвору добро понашао.

Одлука суда о условној слободи очекује се почетком сљедеће седмице, но државни тужитељ и затворске власти противе се његовом пуштању на слободу. Оспорава се и законитост његовог изручења у Италији 2018. године, што је довело до његовог хапшења, осуде и седмогодишње казне због силовања старије Американке у Португалу 2005. године.

Кристијан Б. главни је осумњичени у њемачкој истрази о убиству и нестанку малене Медлин у Праја да Луз на португалској обали Алгарве 2007. године.

Њемачки тужитељ у свом родном граду Брауншвајгу казао је да има доказе да је Медлин мртва, но није рекао који су то докази.

“Све чињенице говоре да је мртва, нема шансе да је жива”, рекао је за Скај Њуз.

Бивша газдарица омиљеног бара Крситијан Б. у Брауншвајгу Бригит Зегеди позвала је осумњиченог да каже шта зна о Медлином нестанку.

“Желим да се овај случај ријеши. Медлинена породица мора знати што јој је учинио”, рекла је.




 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана