Osumnjičeni za otmicu Medlin Mekan zbog sigurnosti premješten u posebnu ćeliju

GS
Osumnjičeni za otmicu Medlin Mekan zbog sigurnosti premješten u posebnu ćeliju

Osumnjičeni u slučaju Medlin Mekan premješten je u zasebnu zatvorsku ćeliju radi vlastite zaštite.

Kristijan B trenutno služi kaznu zbog droge i silovanja u zatvoru u Kilu. Državni ministar pravosuđa Klaus Kristijan Klausen kazao je da se osumnjičeni sada nalazi u zasebnoj ćeliji zbog mogućeg napada drugih zatvorenika.

Kristijan B nedavno je podnio zahtjev za uslovno puštanje nakon što je odležao dvije trećine kazne zatvora zbog droge. Njegov advokat kazao je da se u zatvoru dobro ponašao.

Odluka suda o uslovnoj slobodi očekuje se početkom sljedeće sedmice, no državni tužitelj i zatvorske vlasti protive se njegovom puštanju na slobodu. Osporava se i zakonitost njegovog izručenja u Italiji 2018. godine, što je dovelo do njegovog hapšenja, osude i sedmogodišnje kazne zbog silovanja starije Amerikanke u Portugalu 2005. godine.

Kristijan B. glavni je osumnjičeni u njemačkoj istrazi o ubistvu i nestanku malene Medlin u Praja da Luz na portugalskoj obali Algarve 2007. godine.

Njemački tužitelj u svom rodnom gradu Braunšvajgu kazao je da ima dokaze da je Medlin mrtva, no nije rekao koji su to dokazi.

“Sve činjenice govore da je mrtva, nema šanse da je živa”, rekao je za Skaj Njuz.

Bivša gazdarica omiljenog bara Krsitijan B. u Braunšvajgu Brigit Zegedi pozvala je osumnjičenog da kaže šta zna o Medlinom nestanku.

“Želim da se ovaj slučaj riješi. Medlinena porodica mora znati što joj je učinio”, rekla je.




 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana