Највећа превара у историји телевизије: Oсвојио милион фунти, a његова жена све уништила

ГС
Највећа превара у историји телевизије: Oсвојио милион фунти, a његова жена све уништила

Прије више од двије деценије, још 2001. године, одиграла се једна од највећих превара у историји телевизије - Британац Чарлс Инграм, иначе некадашњи војник, освојио је милион фунти у култном квизу “Ко жели да постане милионер”.

Међутим, новац му никада није исплаћен, и то сасвим заслужено. Наиме, до последњег питања и тачног одговора Инграм је дошао - преваром!

Оно што је прилично апсурдно јесте начин на који је његова превара откривена. Можда би кући заиста и отишао као милионер да се након завршетка емисије није посвађао са супругом Дајаном. Тај тренутак је описао и Крис Тарант, тадашњи водитељ квиза, у својој књизи “It’s Not A Proper Job“. Чарлсова радост због добитка била је кратког вијека, а сумњу да нешто није у реду изазвала је расправа између мајора Инграма и његове супруге.

- Вратио сам се према Инграмовој свлачионици да честитам њему и његовој жени. Али зауставила ме је Ив, љупка дјевојка из нашег истраживачког тима, која је јецала. “Шта није у реду, Ив? Била је то невјероватна ноћ”, питао сам је. “Не, мајор ми је управо на силу рекао да изађем из његове свалчионице и одем. Отишла сам до њих са флашом шампањца, али су они били усред велике свађе. Сада, није ни важно какав сте или колико несрећан пар, ако сте управо освојили милион фунти, сигурно бисте били веселог, слављеничког расположења? - пише у Тарантовој књизи.

Након ове свађе, продукцијски тим емисије почео је да анализира снимке и на крају је открио образац кашљуцања у публици. Шефови телевизије су тада тврдили да су Дајана, Чарлосва жена, и Теквен Виток, њихов пријатељ, кашљали кад год је Инграм прочитао тачан одговор.

Необично понашање мајора на екрану изазвало је узбуну међу екипом и продукцијска кућа одлучила је да не емитује емисију, те да суспендује исплату.

Пар је на крају проглашен кривим за завјеру са циљем преваре у квизу и изречену су им условне затворске казне 2003. године, те им је одређена новчана казна у износу од 115 хиљада фунти. Виток, иначе професор на колеџу из Кардифа, осуђен је за помогање Инграмовима и осуђен је на 12 мјесеци условне затворске казне, те му је наложено да плати казну и трошкове суђења.

Интернет корисници тврде да је било јасно да вара у задњем питању.

Иначе, снимак Чарсловог наступа у квизу може се погледати на Јутјубу, а интернет корисници тврде да је лако примијетити тренутак у коме он вара. Водитељ Крис Тарант поставио му је питања за милион фунти које је гласило: “Под којим је именом познат број један иза ког слиједи сто нула?” Понуђени одговори су били: а) гугол, б) мегатрон, ц) гигабит и д) наномол.

Такмичар је испрва казао како вјерује да је наномол тачан одговор, али да би то могао да буде и гигабит.

- Нисам сигуран, мислим да није мегатрон. Морам да признам да никада нисам чио за гугол - рекао је, па убрзо промијенио мишљење.

- Процесом елиминације мислим да је гугол, али не знам шта је то. Мислим да није гигабит ни наномол ни мегатрон. Стварно мислим да је гугол - рекао је Чарлс, а водитељ се са правом зачудио.

- Али мислио си да је наномол, никад ниси чуо за гугол - одбрусио је.

Чарлс је свакако остао при своме, а корисници друштвених мрежа тврде да га је одало не само кашљуцање, већ превише лежерно понашање и чињеница да није био превише забринут, иако није знао одговор.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана