Мистериозне олупине бродова се поново појавиле у Енглеској

Кликс
Foto: Greg Martin/Cornwall Live

Неколико олупина викторијанских бродова поново се појавило у Корнволу у Енглеској.

Олупине дрвених бродова датирају из 1800-их, а можда су и старије. Појавиле су се близу Сејнт Ајвеса, на мјесту гдје их локално становништво никада раније није видјело. Ово је резултат зимских олуја и веома ниске плиме.

Тачно поријекло олупина није познато, али се вјерује да се ради о остацима француског брода Провиденс, који је потонуо током олује у октобру 1865. године или њемачког брода СВ Алберт Вилхелм који је ударио у гребен и потонуо у октобру 1885. године.

Становници који живе недалеко од ове локације рекли су да се не могу сјетити када су се олупине посљедњи пут могле видјети.

Једна од првих олупина које су виђене био је шпански брод који је превозио тканину 1514. године. Постоји и олупина теретног брода Рикавери који је потонуо током олује у новембру 1780. године, као и брода Северн који је потонуо 1859. године.

Парни брод Беси је потонуо у новембру 1893. током олује Цинтра која је уништила још неколико бродова, а њихове олупине се такође повремено појављују у вријеме ниске плиме. На око 100 метара од обале налази се олупина брода Вултуре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана