Љубазни двометраш везан за мајку: Ко је Барон Трамп, син бившег предсједника САД

ГС
Foto: Дејли Мејл

Барон Трамп је дебитовао на телевизији када је имао само два мjесеца. Његови поносни родитељи су дозволили Гејл Кинг, која је тада била у емисији Опре Винфри, да дође и гугута над њим у пентхаусу породице Трамп врijедном 100 милиона долара.

Меланија Трамп је тада похвалила очинске инстинкте свог мужа: „Он је невјероватан. Он води Барона ујутру када се пробуди и доводи га у његову собу и заједно гледају ТВ и читају новине“. Затим су показали велики вртић бебе Барон пун играчака и поглед на Менхетн.

Доналд је потом од бебиситерке позајмио сина, обученог у лепршаву старомодну дјечачку хаљину, како би га могао држати пред камерама. „Видиш ли ове мале њежне руке“, претукао је свог сина пословни тајкун.

„Дакле, Доналде, немаш ништа против да мјењаш пелене, једноставно ниси морао. Знаш ли како се то ради?“ упита га новинар. „Могао бих, да“, одговорио је отац петоро дјеце, али то није доказао јер је Барон почео да плаче, а Трамп га је одмах вратио мајци.

Висок је два метра и веома је везан за мајку 

18 година касније, Барон је прилично порастао. Он је висином од преко два метра надмашио оца, али је и даље веома везан за мајку.. Јуче је постао пунољетан, послије дјетињства које није могло бити емотивно једноставно са његовим оцем.

Први дјечак који је одрастао у Бијелој кући од ЈФК Јр.-а 1963. године, проживео је скандал за скандалом са својом презаштитничком мајком. У јануару 2018. није имао ни 12 година када су се у медијима појавиле тврдње порно звезде Сторми Данијелс да је имала аферу са Доналдом само четири мјесеца након Бароновог рођења.

Током његовог предсједничког мандата, Трампови најватренији критичари су чак користили дечака као средство за напад на његовог оца.

Комичарка Роузи О'Донел, која је с правом мрзела Трампа, јер ју је једном назвао „свињом“ и „дегенеричном“, подијелила је снимак 2016. године у коме се износе потпуно непоткрепљене тврдње да Барон има аутизам.

У ствари, увреде на рачун Барона постале су толико тешке да је Челси Клинтон стала у његову одбрану и твитовала: „Берон Трамп заслужује шансу коју свако дијете добија – да буде дијете.

Љубазан и пристојан 

Иако се 2015. године хвалио да се „увек поносио тиме што је добар отац“, биографи кажу да се Доналд сложио са Меланијом да, ако она роди дјецу, неће бити активно укључен у њихово свакодневно васпитање (Трамп је т чак ни у порођајној сали, иако је дјечаку предложио име Барон).

Меланија је имала помоћ када је Барон био веома мали, али је касније инсистирала да га одгаја углавном сама - уз значајну помоћ својих словеначких родитеља. Док су неки, укључујући Меланију, тврдили да виде велику сличност између Доналда и Барона, други инсистирају да је он веома различит у једном кључном погледу.

„Не могу а да не будем задивљена колико је Барон љубазан и љубазан. Он је једноставно дивно дијете“, рекла је за Дејли мејл Стефани Гришам, бивша секретарица за штампу Бијеле куће и Меланијина бивша шефица кабинета. Гришам је додала да је видјела дефинитивну разлику између Барона и његове много старије полубраће и сестара — међу којима су Иванка, Доналд млађи, Ерик и Тифани.

Меланија је увек била угодна Барону. Једном је признала да му је дозволила да црта по зидовима њене собе јер се плашила да ће то угушити његову креативност. „Његова машта расте и постаје важна“, рекла је она за магазин Парентинг 2012. године, додајући да млади Барон има за себе цио спрат Трампове куле.

Увијек ставите маму на прво мјесто

Ноћу би му Меланија наносила хидратантну крему од кавијара на његову кожу. Дјечак је са пет година објавио да жели да постане бизнисмен као његов отац и да више воли да носи одијело и кравату него фармерке и мајицу.

„Има веома јак ум. Независан је, самоувјерен и тачно зна шта жели“, рекла је Меланија тада за Парентинг. Године 2016, када је Барон имао 10 година, дала је још један интервју, овог пута за Ус Викли, рекавши за публикацију да је веćину времена код куће са Бароном и да га је „учила традицијама и правим вриједностима“.

Према Стефани Гришам, за породично оријентисану Меланију, Барон је увек био на првом мјесту. „Одгајила га је на свој начин, али је и сјајно урадила да га заштити од свега.

Барон се школовао у елитним и најскупљим приватним школама, укључујући Колумбиа Грамар Препаратори Скул на Менхетну на Апер Вест Сајду, гдје га је мајка возила до школе и из школе у ​​теренцу са возачем. Такође би му кувала доручак и припремала му ручак сваког јутра.

Воли фудбал и компјутере

Имао је само 10 година када је његов отац постао предсједник и, као прва дама, Меланија је морала да размисли да одустане од веома приватног и независног живота који је гајила у Њујорку. Познато је да је инсистирала да остане у Великој јабуци првих пет мјесеци свог предсједника како би Барон могао да заврши школску годину.

Меланија је наставила да крши конвенцију Бијеле куће – није послала Барона у школу пријатеља Сидвела, где су се школовала дјеца претходних предсједника, укључујуćи Клинтонове, Бушове и Обаме.

Умјесто тога, Трампови су се определили за Барона да похађа Епископалну школу Ст. Андрев има 50.000 долара годишње у Потомаку, Мериленд. Неки од Трампових критичара нису могли да одоле да не ископају Барона, исмјевајући његову косу, одјећу и висину.

Међутим, Барон је убрзо открио фудбал, што му је скренуло пажњу. Године 2017. придружио се професионалном тиму ДЦ Јунајтед-а испод 12 година, играјући у средини терена и импресионирајуćи првотимце. Његова друга интересовања укључују патике - он има импресивну колекцију - и компјутере.

Говори словеначки 

У ствари, његов отац је 2022. тврдио да је Барон брзо успио да хакује у његов рачунар када се закључао током конференције те године. Толико млађи од своје браће и сестара да је заправо био једино дијете, Барон се најбоље слаже са Тифани, кажу упућени.

Убрзо је научио да говори словеначки, матерњи језик своје мајке, толико добро да је могао да разговара са баком, која је умрла у јануару, телефоном, а да није морао да користи енглески током њихових разговора.

Меланијини родитељи, Виктор и покојна Амалија Кнавс (бивша продавац аутомобила и текстилна радница), преселили су се из Словеније у Америку да би били са ћерком и унуком. Били су веома блиски са Бароном.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана