Краљица Елизабета обавила прву јавну дужност

Танјуг
Foto: ГС

ЛОНДОН- Британска краљица Елизабета Друга обавила је данас своју прву јавну дужност од када је провела ноћ у болници и када су јој љекари наредили да се одмара и присуствовала двјема виртуелним аудијенцијама, како би пожељела добродошлицу новим амбасадорима у Великој Британији из Јужне Кореје и Швајцарске.

Краљица Елизабета, остала је прошле сриједе једну ноћ у лондонској приватној болници Краљ Едвард ВИИ, а након што је била подвргнута "прелиминарним истрагама" због неодређене, али не и болести која је на било који начин повезана са корона вирусом.

На сликама се види насмијана краљица која носи жуту хаљину и која изгледа уобичајено за овакав тип дужности. Ово је први пут после неколико година да је краљица Елизабета преноћила у болници, али краљевски званичници су рекли да је била доброг расположења и да се вратила у свој замак у Виндзору следећег дана где је обављала лакше дужности.

Елизабета је краљица 15 других краљевстава, укључујући Аустралију, Канаду и Нови Зеланд, а сљедеће године слави 70 година од како је на трону, а позната је по свом добром здрављу и још увек обавља многе јавне дужности.

 Међутим, она је била приморана да откаже планирани службени пут у Сјеверну Ирску прошле недјеље након што је њен медицински тим рекао да би требало да се одмори неколико дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана