Kraljica Elizabeta obavila prvu javnu dužnost

Tanjug
Foto: GS

LONDON- Britanska kraljica Elizabeta Druga obavila je danas svoju prvu javnu dužnost od kada je provela noć u bolnici i kada su joj ljekari naredili da se odmara i prisustvovala dvjema virtuelnim audijencijama, kako bi poželjela dobrodošlicu novim ambasadorima u Velikoj Britaniji iz Južne Koreje i Švajcarske.

Kraljica Elizabeta, ostala je prošle srijede jednu noć u londonskoj privatnoj bolnici Kralj Edvard VII, a nakon što je bila podvrgnuta "preliminarnim istragama" zbog neodređene, ali ne i bolesti koja je na bilo koji način povezana sa korona virusom.

Na slikama se vidi nasmijana kraljica koja nosi žutu haljinu i koja izgleda uobičajeno za ovakav tip dužnosti. Ovo je prvi put posle nekoliko godina da je kraljica Elizabeta prenoćila u bolnici, ali kraljevski zvaničnici su rekli da je bila dobrog raspoloženja i da se vratila u svoj zamak u Vindzoru sledećeg dana gde je obavljala lakše dužnosti.

Elizabeta je kraljica 15 drugih kraljevstava, uključujući Australiju, Kanadu i Novi Zeland, a sljedeće godine slavi 70 godina od kako je na tronu, a poznata je po svom dobrom zdravlju i još uvek obavlja mnoge javne dužnosti.

 Međutim, ona je bila primorana da otkaže planirani službeni put u Sjevernu Irsku prošle nedjelje nakon što je njen medicinski tim rekao da bi trebalo da se odmori nekoliko dana.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana