Италијански кафић кажњен са 1.000 евра због цијене еспреса

RTS
Foto: Pixabay

Изнервирани мушкарац позвао је полицију након што је два евра платио еспресо без кофеина у кафићу "Дита Артигианале" у Фиренци.

Полицији се пожалио да цијена није јасно изложена иза пулта. Та грешка је на крају коштала казне бар који је познат по доброј кафи и освојио неколико признања на такмичењима.

Власник Франческо Санапо изнервирано је прокоментарисао казну на друштвеним мрежама и бранио кафу коју нуде, која долази са мале плантаже у Мексику и „припрема се са великом пажњом од стране његових баристи“.

У Италији је просечна цијена еспреса један евро, иако је већина кафића и барова повећала цијене недавно због проблема у снабдијевању и веће цијене кафе. Групе за заштиту потрошача упозориле су да би просјечна цијена еспреса могла ове године да порасте на 1,5 евра, наводи Гардијан.

„Казнили су ме јер се неко увриједио што је платио два евра за кафу. Да ли можете да вјерујете? Данас свако може да се изнервира и мобилише полицију која ће нас казнити због застерелог закона“, каже Санапо држећи у рукама писмо од полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана