Italijanski kafić kažnjen sa 1.000 evra zbog cijene espresa

RTS
Foto: Pixabay

Iznervirani muškarac pozvao je policiju nakon što je dva evra platio espreso bez kofeina u kafiću "Dita Artigianale" u Firenci.

Policiji se požalio da cijena nije jasno izložena iza pulta. Ta greška je na kraju koštala kazne bar koji je poznat po dobroj kafi i osvojio nekoliko priznanja na takmičenjima.

Vlasnik Frančesko Sanapo iznervirano je prokomentarisao kaznu na društvenim mrežama i branio kafu koju nude, koja dolazi sa male plantaže u Meksiku i „priprema se sa velikom pažnjom od strane njegovih baristi“.

U Italiji je prosečna cijena espresa jedan evro, iako je većina kafića i barova povećala cijene nedavno zbog problema u snabdijevanju i veće cijene kafe. Grupe za zaštitu potrošača upozorile su da bi prosječna cijena espresa mogla ove godine da poraste na 1,5 evra, navodi Gardijan.

„Kaznili su me jer se neko uvrijedio što je platio dva evra za kafu. Da li možete da vjerujete? Danas svako može da se iznervira i mobiliše policiju koja će nas kazniti zbog zasterelog zakona“, kaže Sanapo držeći u rukama pismo od policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana