Дјеца принца Харија и принцезе Меган носиће титуле принца и принцезе

Tanjug
Foto: Printscreen /Instagram

ЛОНДОН- Дјеца британског принца Харија и његове супруге Меган, носиће титуле принца и принцезе, а пар је први пут јавно употребио титулу своје ћерке када су саопштили да је крштена.

    Према краљевским правилима, унуци монарха могу носити титуле принчева или принцеза, што значи да Харијева деца, Арчи и Лилибет, имају право да користе титуле откако је његов отац постао краљ прошлог септембра, преноси Ројтерс.

    До данас није било познато да ли су принц Хари и његова супруга Меган, који су се повукли са монархистичких дужности у марту 2020, желели да њихова дјеца носе те титуле.

    ''Могу да потврдим да је принцезу Лилибет Дајану у петак, 3. марта, крстио надбискуп Лос Анђелеса, пречасни Џон Тејлор'', изјавио је данас портпарол тог пара.

    Меган је у интервјуу прије две године рекла да је британска краљевска породица одбила да њеном сину Арчију призна титулу принца, као и да су је чланови краљевске породице питали колико би му кожа могла бити тамна кад се буде родио.

    Крштење је одржано неколико дана након што је краљ Чарлс донио одлуку да Хари и Меган напусте кућу у Британији, Фрогмор Котиџ, што представља, како наводи Ројтерс, знак најновијег затезања у односима.

    Јосс није познато да ли ће принц Хари присуствовати крунисању свог оца у мају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана