Црвена петокрака привремени лого „Роскосмоса“

Срна
Црвена петокрака привремени лого „Роскосмоса“

МОСКВА - Руска државна свемирска агенција „Роскосмос“ данас је привремено усвојила нови лого који приказује црвену звијезду, у симболичном гесту у част достигнућа Русије у пољу одбране и свемира.

Црвена петокрака је симбол који се у великој мјери повезује са Совјетским Савезом. Тај симбол је био истакнут на застави и грбу, а тренутно се налази на застави Оружаних снага Руске Федерације.

-У знак сјећања на оне који су погинули у Великом патриотском рату, изванредних достигнућа Совјетског Савеза и као подршка нашој војсци у Украјини, „Роскосмос“ привремено мијења свој лого у црвену звијезду, симбол великих побједа и достигнућа наше земље - истакнуто је у саопштењу.

Директор „Роскосмоса“ Дмитриј Рогозин изјавио је за телевизију „Русија-24“ да је ранији лого, на којем се налазила црвена стрелица усмјерена на горе, са сивом елипсом око ње, превише личио на ознаке које се користе у страним свемирским агенцијама.

Он је нагласио да је нови лого свједочи о привржености руске ракетне и свемирске индустрије да пружи подршку Оружаним снагама Русије у осигуравању националне безбједности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана