Crvena petokraka privremeni logo „Roskosmosa“

Srna
Crvena petokraka privremeni logo „Roskosmosa“

MOSKVA - Ruska državna svemirska agencija „Roskosmos“ danas je privremeno usvojila novi logo koji prikazuje crvenu zvijezdu, u simboličnom gestu u čast dostignuća Rusije u polju odbrane i svemira.

Crvena petokraka je simbol koji se u velikoj mjeri povezuje sa Sovjetskim Savezom. Taj simbol je bio istaknut na zastavi i grbu, a trenutno se nalazi na zastavi Oružanih snaga Ruske Federacije.

-U znak sjećanja na one koji su poginuli u Velikom patriotskom ratu, izvanrednih dostignuća Sovjetskog Saveza i kao podrška našoj vojsci u Ukrajini, „Roskosmos“ privremeno mijenja svoj logo u crvenu zvijezdu, simbol velikih pobjeda i dostignuća naše zemlje - istaknuto je u saopštenju.

Direktor „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin izjavio je za televiziju „Rusija-24“ da je raniji logo, na kojem se nalazila crvena strelica usmjerena na gore, sa sivom elipsom oko nje, previše ličio na oznake koje se koriste u stranim svemirskim agencijama.

On je naglasio da je novi logo svjedoči o privrženosti ruske raketne i svemirske industrije da pruži podršku Oružanim snagama Rusije u osiguravanju nacionalne bezbjednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana