Апотека забранила продају крема против старења млађима од 15 година

Срна
Апотека забранила продају крема против старења млађима од 15 година

СТОКХОЛМ- Водећи ланац шведских апотека "Хјартат" забранио је продају крема против старења лицима млађим од 15 година, осим у случајевима ако имају пристанак родитеља или релевантно стање коже.

Овај водећи ланац, који има око 390 апотека широм Шведске, престаје са продајом производа за напредну његу коже који укључују састојке попут аха и бха киселина, витамина А и Ц и ензимског пилинга, преноси британски "Гардијан".

Разлог за ову одлуку је извјештај о "експлозији популарности препарата" за његу коже међу шведском дјецом млађом од 13 година, подстакнутих медијима.

Више различитих извјештаја указало је на то да све већи број дјеце широм Европе, укључујући и дјецу у Великој Британији која се, такође, окрећу скупој њези коже против старења у потрази за "млађом" кожом, а на тај корак одлучују се због утицаја онога што виде на мрежама попут "Тиктока", преноси британски "Гардијан".

Главни фармацеут у апотеци "Хјартат" Аника Сведберг рекла је да употреба напредне његе коже, чији је циљ смањење бора и уједначенији тон коже, није потребна дјетету.

-У случајевима када дијете има кожну болест, на примјер, атопијски екцем, одређени производи могу да допринесу погоршању или поновном активирању симптома - појаснила је Сведбергова.

Извршни директор компаније Моника Магнусон изјавила је да желе да буду предводници у овом тренду и да преузму већу одговорност како не би били укључени у промоцију нездравог понашања и идеала који су узели маха међу младим људима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана