Адолф Хитлер побиједио на изборима у Африци: ''Ништа ме не повезује с нацистичком идеологијом''

ГС
Foto: Canva/Wikimedia

Политичар који носи име нацистичког злочинца Адолфа Хитлера побједио је на изборима у афричкој држави Намибији. Каже како његове намјере нису ни приближно сличне онима његовог злогласног имењака.

Политичар имена Адолф Хитлер Уунона изборио је своје мјесто на намибијским изборима с 85% освојених гласова, преноси Mail Online.

За његово име заслужан је његов отац, који га је назвао по нацистичком злочинцу.

-  Отац ме назвао по њему, али вјеројатно није знао ко је заправо та особа. Као дијете на своје име нисам гледао као на неки проблем. Тек сам касније, као тинејџер схватио ко је заправо Адолф Хитлер и која је била његова намјера - рекао је намибијски политичар.

Политичар каже да га жена зове Адолф Уунона јер жели избјећи сваку повезницу са злочинцем, те да је више пута размишљао о промјени имена, пише портал ''24 сата''.

- Чињеница што имам ово име не потврђује моје намјере нити то значи да желим освојити Осхану - рекао је, мислећи на регију у којој је славио на изборима.

Овај политичар живи у бившој њемачкој колонији Намбији, гдје још увијек постоје знакови њемачке окупације. Називи улица и мјеста још увијек се могу пронаћи на њемачком језику.

Некада позната као Њемачка југозападна Африка, Намибија је била њемачка колонија од 1884. године све до завршетка Првог свјетског рата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана