Слике ванземаљца које су била највећа тајна СФРЈ ФОТО

vijesti.ba
Слике ванземаљца које су била највећа тајна СФРЈ ФОТО

У новембру 1966. године у предјелу близу малог села Оточек у бивсој СФРЈ, летећи објекат се срушио и непознато биће је извучено из летјелице. С обзиром на тадашње политичке прилике, догађај је убрзо добио ознаку СТРОГО ПОВ. (повјерљиво), а становништву и свједоцима је речено да је била ријеч о војној вјежби коју је изводила тадашња Југословенска народна армија (ЈНА).

Но, Иван Крамер, који је писао о овом случају, још прије осам година је тврдио да је била ријеч о "званичној верзији", различитој од онога што се стварно догодило:

- За тијело, дијелом под земљом и металима, је речено да је припадало пилоту ваздухопловства. Рекли су да је деформисано од пламена и врелине. Тама ноћи помогла је војсци да им ова теза прође као увјерљива. Ванземаљско биће је одмах одвезено у Београд, са војном амбулантом, и у главном граду тадашње Југославије је додијељено војној болници. За пар сати, неки од најважнијих научника у тадашњој заједничкој држави дошли су и почели да испитују тијело.
 
Међу научницима који су водили аутопсију наводно су били и наредник Андреј Зобол и два патолога Никола Јулић и Зоран Фредерић, људи који су били од највећег повјерења тадашње југословенске владе.
 
У сљедећим сликама могу се видјети неки од најважнијих момената током аутопсије. Слике су "процуриле" 1999. тајно аутору од нећака једоног од доктора…

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана