Овако је новогодишњи програм изгледао у бившој Југославији VIDEO

ГС
Овако је новогодишњи програм изгледао у бившој Југославији VIDEO

Новогодишњи ТВ програм у бившој Југославији почињао је дневником са спикерком испред украшене јелке, а затим су се укључивали водитељи из свих републичких и покрајинских студија.

Сарајевски студио имао је Мома и Узеира, загребачки Нелу Ержишник, а београдски фаворити деценијама су били Мија и Чкаља. У поноћ, пјевало се “Од Вардара па до Триглава”.

Седамдесетих година Чкаља је за сваку Нову годину изводио скеч с телефонирањем. Наводно је позивао политичаре и на духовит начин им говорио оно што народ мисли. Текстове му је писао Новак Новак, аутор “Позоришта у кући”.

У музичком дијелу програма увијек су се ангажовале најпопуларније звијезде, радили су се специјали серија и најгледанијих емисија, али су се осмишљавали и посебни хумористични скечеви.

Уз Мију, Чкаљу и Лепу Лукић, обавезан дио програма су били извјештаји “како је друг Тито дочекао Нову годину”.

Телевизија Загреб је била повезана с осталим телевизијским центрима у Југославији, а једни од других су узимали најбољи дио новогодишњег програма и на саму Нову годину грађани су имали прилику гледати репризе новогодишњег програма из Београда, Новог Сада, Сарајева…

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана