Желио да буде умјетник и свештеник, а постао највеће зло човјечанства: Невјероватне чињенице о Хитлеру

Г.С.
Желио да буде умјетник и свештеник, а постао највеће зло човјечанства: Невјероватне чињенице о Хитлеру

Вођа њемачких нациста Адолф Хитлер (1889-1945), творац највеће машинерије масовног злочина у историји, рођен је 20. априла 1889. године.

Сањао је да постане умјетник и свештеник, а постао је највеће зло човјечанства. Постоји много занимљивих података и чудних чињеница које можда не знате о најозлоглашенијем човјеку у историји, а ово су неке од њих.

Био заљубљен у Јеврејку

У младости је био заљубљен у Јеврејку која се звала Стефани Ајзак. Никада није скупио храброст да јој каже било шта. Имао је фантазије о томе да је киднапује и чак да изврши самоубиство заједно с њом.

Био у вези са сестричином

Ангела Хитлер је наводно била фирерова најдража сестра која му је остала одана чак и кад је развио болестан однос с њеном ћерком Гели. Адолф је наводно био луд од љубоморе због сваког ко би се удварао његовој миљеници, а Гели је пак била љубоморна на пажњу коју је ујак посветио Еви Браун, младој манекенки коју је запослио његов фотограф. Гели је, са 23 године, одлучила да отпутује у Беч и вјери се, али Хитлер је одбио да је пусти. Неколико дана касније, Гели је пронађена мртва у свом стану. Пронађена је са метком у грудима, док је Хитлеров пиштољ лежао крај њеног тијела. Иако је наводно починила самоубиство, никада није било истраге или обдукције, а кружиле су гласине о убиству.

Желио да буде умјетник

Адолф Хитлер у младости је сањао да ће постати умјетник. 1907. и 1908. године поднио је захтјев за умјетничку академију у Бечу, али је одбијен у оба наврата. Крајем 1908. године, недуго након што је његова друга пријава одбијена, његова мајка Клара умрла је због рака дојке.

Четитри је године провео на улицама Беча, надао се да ће га примити на академију, док је покушавао продавати своје умјетничке радове пролазницима.

Уживао у звиждању

Једна од његових омиљених мелодија за звиждаљку била је врло популарна: “Ко се боји вука још?” Хитлер је постао познат као “Вук”, што је вјеројатно разлог зашто је уживао у тој пјесми више него другима.

Током њемачких побједа у Другом свјетском рату, звиждао би пјесму “Када пожелиш звијезду” за госте и пријатеље вечере.

Хтио да постане свештеник

Када је био дјечак желио је да буде свештеник, јер га је један спасио са четири године од смрзавања у језеру. Током својих млађих дана, чак и прије него што је желио постати умјетник, Адолф Хитлер је сањао о томе да постане свештеник. Као дјечак редовно је одлазио у католичку цркву и био је дио хора. Хитлер је похађао часова пјевања како би побољшао свој глас и боље служио црквеном хору. Међутим, живот му кренуо другим путем. Није више хтио служити Богу, него је себи умислио да је Бог.

Није знао возити

Звучи чудно, али Хитлер никад није научио возити ауто. Неки људи вјерују да се бојао пред другима показати да нешто не зна па је умјесто тога имао приватног возача.

Био је против пушења

Иако је пушио док је био млађи, Хитлер је касније постао велики противник пушења. Сматрао је да су цигарете бацање новца па је започео своју кампању против пушења те забранио пушење у јавном превозу.

Није јео месо, борио се за права животиња

Хитлер је био активиста за права животиња. Људи су често изненађени када чују за ову чињеницу, будући да Хитлер није марио много за животе других. Био је вегетеријанац током цијелог свог живота, и чак се снажно борио за закон који се односе на права животиња и заштиту животиња.

Хитлер је сам био љубитељ животиња и заклети вегетаријанац. На крају изгледа да је животиње волио пуно више и од људи. Сматра се да је Хитлер намјеравао донијети законе који би знатно смањили потрошњу меса након завршетка Другог свјетског рата

Два пута дневно узимао кокаин

Како је имао проблема са синусима Хитлер је неким чудом успио пронаћи доктора који ће му преписати кокаин и пумпицу којом ће га уносити. Хитлер се тако два пута дневно фиксао кокаином како би „ријешио проблеме са синусим”!? Али то није била једина дрога коју је уносио! Како би појачао свој либидо, Доктор Морелму је преписао екстрат из тестиса и простате бика које је у тијело уносио инјекцијом!

На дрогама "јасније размишљао"

Адолф Хитлер “убијао” се од кокаина након што је 1944. године преживио покушај атентата, наводи се у књизи “Кокаин у Трећем рајху”. Хитлер је “наг и неуредан” жицао кокаин, јер је на њему могао “јасније да размишља”.

Норман Окслер је током рада на књизи “Кокаин у Трећем рајху” истраживао и прегледао медицинске документе, дневничке записе, писма нациста и војне извјештаје који се налазе у националним архивима у Берлину и Вашингтону.

Заслужан за настанак секс-лутки

За не повјеровати, али је истинит податак, да је Хитлер заслужан за настанак секс-лутки на надувавање. Лутка је осмишљена како би се међу њемачким војницима спријечила епидемија сифилиса, јер је велика већина њих на фронту посјећивала проститутке.

Окупљао људе са „шестим чулом“

Вођа Трећег рајха Адолф Хитлер искрено је вјеровао да ће му „људи који су природно надарени шестим чулом” помоћи више од бројних метеоролошких служби Вермахта, пише „Гардијан”. Хитлер је сматрао да је немогуће научити прогнозирање времена. Када је то и јавно рекао 1941. године, Њемачка је напала Совјетски Савез и управо су јој временски услови постали један од главних проблема у планирању војних операција.

У чланку се напомиње да је Хитлер искрено веровао да су за предвиђање временске прогнозе потребни урођени таленат и посебна спретност, па је одлучио да створи посебан тим „прогнозера времена”, сељака који ће му рећи о свим својим предвиђањима.

Плашио се упале грла

Писма љекара су открила да је Адолф Хитлер био хипохондар који се плашио упале грла, јер би га то послије спречило у држању говора.

Упитан зашто није убио Хитлера, човека одговорног за смрт милиона у Другом светском рату и Холокаусту, фон Ајкен је одговорио - Ја сам био његов љекар, а не његов убица.

Синоним мушкости без сексуалног нагона

Био је хипохондар, манични депресивац с Паркинсоном, наводно деформисаних гениталија и без сексуалног нагона. Таквим је епитетима у најновијем докумантарцу National Geographica описан нацистички вођа и отац ''надрасе'' који је сљедбеницима Трећег Рајха био сноним мушкости и узоран примјерак физичког и психичког здравља, пише Мирор.

Како је постао вођа Трећег Рајха

Уз подршку крупне англосаксонске буржоазије и њемачких реваншиста жељних освете за пораз у Првом свјетском рату и захваљујући попустљивим западним демократијама, искористио је материјалну биједу и незадовољство Нијемаца, наметнуо им се као вођа и повео у катастрофу и њих и човјечанство, пише Срна.

Хитлер је у Првом свјетском рату као добровољац заробљен, а 1921. године постао шеф Националсоцијалистичке радничке партије Њемачке. У јуну 1923. године он је покушао пуч у Минхену, због чега је осуђен, али је брзо пуштен из затвора.

Године 1925. Хитлер је реорганизовао нацистичку странку на војничкој основи.

Убрзо, пошто је 1933. постао канцелар, он је увео нацистичку диктатуру, почео немилосрдно прогањање Јевреја и љевичара, отворио понцентрационе логоре, те укинуо парламентаризам, синдикате, слободу штампе и грађанска права.

Он је искористио неодлучност Запада и Аустрију прикључио Њемачкој, поробио Чехословачку, а 1939. године напао Пољску, чиме је изазвао Други свјетски рат.

Хитлерова опсесија било је проширивање “животног простора” за Нијемце и друге “расно погодне” нације. За Јевреје и Словене био је предвиђен нестанак или ропство.

Милиони Јевреја убијени су у њемачким концентрационим логорма, а злочини геноцида Нијемаца и њихових савезника над Русима, Бјелорусима, Украјинцима, Пољацима и Србима били су бројни.

Пред надирањем совјетских трупа, Хитлер се убио у бункеру код Берлина априла 1945. године.

Међутим, до данас постоје недоумице о његовом стварном крају, јер су неки истраживачи тврдили да је нацистички вођа побјегао и сакрио се у Јужној Америци, гдје је, наводно, умро на слоободи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана